Sfaturi pentru ochi sănătoși

Dar există moduri naturale de a-ți îmbunătăți vederea și a avea ochi sănătoși. Poți începe prin a limita timpul petrecut la calculator în scop recreativ și timpul de vizionat emisiuni tv. Dar când nu ai încotro, există un masaj prin care poți ajuta ochii obosiți să se recreeze. Cuprinde sprâncenele între degetul mare și arătător, astfel încât degetul mare să fie deasupra sprâncenei, iar arătătorul dedesupt. Apasă ușor și întinde sprâncenele. Apoi, având ochii închiși, masează foarte ușor cu degetul mare globul ocular. Fă acest exercițiu la fiecare trei-patru ore. Astfel, vei îmbunătăți circulație locală și vei alunga oboseala.

Oferă-le ochilor odihna de care au nevoie

Mai există un exercițiu ayurveda care a fost adaptat de oculistul american Bates. Freacă-ți palmele una de alta timp de 30 de secunde până simți căldură, apoi pune-le peste pleoape fără a apăsa. Rămâi așa pentru un minut. Încet, deschide ochii. Nu privi direct către o lumină puternică imediat. Nu uita: clipitul este modul natural în care ochii se lubrifiază și se relaxează. Fă-ți obiceiul de a clipi o dată la cinci – șase secunde.

Obiceiuri sănătoase

Somnul nu trebuie neglijat sub nicio formă. Nu numai că îți ajută corpul să se odihnească, dar le dă ochilor răgazul de care au atâta nevoie. Dar și o ațipire sau doar o închidere a ochilor timp de 10 minute la jumătatea zilei de muncă este de mare ajutor. Dieta este și ea importantă pentru a avea ochi sănătoși. Ar trebui să incluzi în alimentația ta migdale, stafide, smochine, morcovi, afine, portocale, legume verzi. Este bine să eviți mâncărurile prea condimentate și care conțin conservanți. Nu consuma prea multă carne și grăsimi de origine animală.

Sursa foto: 123rf.com