Probleme de sănătate care cauzează albirea prematură a părului

  • boala celiacă (dacă asta este problema, o dietă fără gulten îți va opri albirea prematură a părului și chiar va reveni la culoarea naturală în câteva săptămâni)
  • dezechiblibrele hormonale (dacă rezolvi această problemă, părul va reveni la culoarea naturală în câteva luni
  • anemia pernicioasă (se tratează doar la medic cu injecții de vitamina B 12).

Cum oprești albirea prematură a părului prin metode naturale. Suplimente alimentare de ajutor

  • B-12
  • PABA (acid para-aminobenzoic) poate fi considerat ca făcând parte din complexul de vitamine B. Stimulează producția de acid folic.
  • Cupru.

Alimente care te ajută să fii mai frumoasă

Cum oprești albirea prematură a părului prin metode naturale. Dieta corectă

O dietă care conține în proporție de 80 % ingrediente proaspete, naturale și preferabil organice ar putea stopa albirea prematură. Ar fi bine să mănânci mai multe legume decât fructe. Aceastea din urmă conțin prea multe zaharuri și nu ar trebui consumate în exces.

Nu te îngrijora că este prea greu să ții o astfel de dietă. O salată generoasă pe zi (cu cel puțin 3 feluri de legume fiecare într-o cantitate de mărimea pumnului tău) și două fructe îți asigură minumul de 5 vegetale pe zi. Dacă vei adopta această dietă, vei vedea rezultate remarcabile nu doar în ce privește oprirea albirii premature a părului. Include și alimente bogate în acizi grași Omega 3. Bea suficientă apă.

Ar fi bine să elimini din dietă alimentele procesate care conțin arome și coloranți artificiali, conservanți, alimente modificate genetic, grăsimi trans și zahărul rafinat. Limitează consumul de cafea la una pe zi.

Cum te ajută dietoterapia

Cum oprești albirea prematură a părului prin metode naturale. Sucul de ceapă

Sucul de ceapă a fost folosit timp de secole pentru a trata părul care albește sau cade. Ceapa este bogată în sulf și alți componenți care au efecte antimicrobiene. Omoară bacterii, virusuri și paraziţi. Poate fi de folos și în anumite infecții fungice. În același timp, sucul de ceapă reduce inflamațiile și hrănește scalpul. Cu ajutorul lui, foliculii de păr se regenerează.

Sucul de ceapă aplicat pe scalp poate opri albirea părului și stimula revenirea la culoarea naturală. Aplică suc de ceapă proaspăt obținut sau freacă scalpul cu o ceapă tăiată. Masează ușor. Lasă să acționeze timp de 30 de minute până la o oră. Clătește bine și spală cu șampon. Poți amesteca în apa cu care clătești câteva picături de ulei esențial pentru a fi sigură că scapi de miros.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com