Tot cunoscând fazele lunii poți ști când este momentul cel mai potrivit pentru o intervenție chirurgicală, când să începi o cură de detoxifiere sau un tratament pentru creșterea imunității.

Luna plină

Produce cele mai multe tulburări. Pe deoparte, aduce foarte multă energie, dar, pe de alta, persoanele sensibile vor fi mai agitate și se vor concentra greu, iar unii nu se vor putea odihni.

În această perioadă, pot apărea insomnii. Lumina este foarte puternică. Pentru că ar fi mai bine să lași aerul să intre așa că jaluzelele sau draperiile groase ies din calcul, poți folosi o mască de dormit. Starea de agitație ar putea fi calmată cu ajutorul ceaiului de valeriană, levănțică sau talpa-gâștei. Fructoza activează melatonina, hormonul somnului, așa că ar fi bine să mănânci în serile cu lună plină o banană.

Ce să faci când e Lună plină:

Evi cafeaua și ceaiul negru. Nu ar trebui să consumi alimente acide sau prea condimentate, mai ales dacă ai ulcer sau gastrită hiperacidă pentru că pot produce, mai mult ca în alte perioade, arsuri stomacale. În schimb, uleiul de iarba-tâlharului ar putea fi leacul pentru astfel de probleme. Ar fi bine să eviți operațiile care nu reprezintă o urgență, pentru că rana se va reface mai greu și există risc sporit de complicații.

Luna în creștere

Ajută la refacerea organismului. Acum este momentul potrivit pentru cine vrea să-și întărească sistemul imunitar sau să înceapă un tratament împotriva alergiilor. Poți, de pildă, începe o cură de vitamine, poți lua miere cu propolis (dacă nu ești alergică la produsele apicole) sau începe o cură cu ceai de trei-frați-pătați pentru detoxifierea organismului. În plus, în această perioadă substanțele vitale din fructe, legume, cereale integrale, carne slabă și pește, nuci, ouă se asimilează mai bine. Dacă ai tendințe de îngrășare sau probleme cu greutatea, trebuie să ai grijă sporită, pentru că, acum, kilogramele se acumulează mai ușor.

Luna în descreștere

Este o perioadă care facilitează detoxifierea organismului. Corpul începe să-și consume rezervele, așa că îți va fi mai ușor să scapi de kilogramele în plus. Ceaiul de urzică este foarte potrivit. Poți bea ceai de urzică, păpădie, frunze de mesteacăn, coada-șoricelului. Ar fi bine să bei un litru de ceai de-a lungul unei zile.Tratamente homeopatice au un efect mai puternic decât în alte perioade. Acum este și momentul de a programa o operație (în caz că nu este vorba de o intervenție de urgență): pericolul de hemoragie și cel de a face complicații este mai mic. Rănile se cicatrizează mai repede. Tot acum, este momentul pentru a merge la dentist. Te va durea mai puțin, iar rana se va vindeca mai repede.

Luna nouă

Este momentul în care te odihnești cel mai bine. Dacă poți, nu planifica prea multe activități în această zi, ci încearcă să te relaxezi cât mai mult.

Fazele Lunii

Luna nouă – 13 septembrie

Luna în creștere – 14-27 septembrie

Luna plină – 28 septembrie

Luna în descreștere – 29 septembrie – 4 octombrie

Poți afla fazele Lunii pentru perioadele următoare aici

Sursa foto: 123rf.com