Cum să întinerești 10 ani în 10 zile: Crește aportul de calciu

Mai ales după 45 de ani, când pericolul de a face osteoporoză crește, trebuie să te asiguri că ai un aport de calciu suficient (1500 mg/zi). Poate fi din alimentație (produse lactate, legume verzi, soia, migdale, cereale integrale, smochine uscate) sau din suplimente alimentare, dacă și în ce cantitate consideră doctorul tău că ai nevoie. La calciu se adaugă vitamina D, prezentă în alimentație, produsă de corp sub acțiunea razelor solare sau din suplimente alimentare.

Citește și: Tu știi ce să mănânci ca să-ți întinerești creierul?

Cum să întinerești 10 ani în 10 zile: Bea ceai verde

Mulți consideră ceaiul verde un fel de elixir al tinereții și pe bună dreptate: conține substanțe care anihilează radicalii liberi care duc la îmbătrânire și provoacă boli precum cancerul. Una – două căni pe zi (atenție, nu după ora 18) pot face minuni pentru sănătatea ta.

Cum să întinerești 10 ani în 10 zile: Ia vitamina tinereții

Vitamina C este esențială pentru organism. Ea protejează celulele de radicalii liberi, care duc la îmbătrânirea prematură, și ajută corpul să fabrice colagen, proteina care păstrează tenul ferm și elastic. Deci, consumă cât mai multe alimente care o conțin, cum ar fi citricele, tomatele, cătina, măceșele, coacăzele etc. Folosește și creme de față sau de corp care conțin vitamina C, iar efectul va fi vizibil.

Mai ales după 45 de ani, când pericolul de a face osteoporoză crește, trebuie să te asiguri că ai un aport de calciu suficient (1500 mg/zi). Poate fi din alimentație (produse lactate, legume verzi, migdale, cereale integrale, smochine uscate) sau din suplimente alimentare, dacă și în ce cantitate consideră doctorul tău că ai nevoie. La calciu se adaugă vitamina D, prezentă în alimentație, produsă de corp sub acțiunea razelor solare sau din suplimente alimentare.

Citește și: Cele mai bune remedii antiîmbătrânire

Cum să întinerești 10 ani în 10 zile: Dă-i corpului tău ceea ce are nevoie

Pe măsură ce corpul îmbătrânește, are nevoie de alte substanțe nutritive. Dacă la 20 de ani îți mai permiți excese culinare și să dai iama în cipsuri și mâncăruri fast-food, pe măsură ce timpul trece este nevoie să te hrănești mai sănătos. Nu uita de cele cinci sau mai multe porții de legume și fructe.

Cum să întinerești 10 ani în 10 zile: Alege să gătești la abur

S-a constatat că aceasta este cea mai sănătoasă metodă de prelucrare a alimentelor. Dacă sunt prăjite sau preparate la grătar, pot cauza inflamații, îmbătrânind mai repede celulele corpului. Citește mai multe despre avantajele gătitului la aburi.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com