A arată bine la 20 ani nu reprezintă, de cele mai multe ori, un efort în sine, însă a arată bine după 50, înseamnă deja o muncă asiduă de respectare a unor principii de viață, sănătate, echilibru emoțional-mental.

Cum îți îngrijești pielea în funcţie de tipologia Ayurveda din care faci parte. Cât timp pe zi vei dedica frumuseții tale

În opinia profesoarei de yoga Dana Ţupa, protocoalele Ayurvedice ajută la menținerea frumuseții pielii, la suplețea și strălucirea ei, fără a există efecte secundare, toxice sau disconfort. Adeseori sunt necesare câteva minute pe zi de îngrijire și ceva provizii pe care le poți avea la îndemână când e necesar, multe dintre ele, putându-se regăsi chiar în propria bucătărie.

Citește și: Vârstele frumuseții. Cum să îți îngrijești tenul la 30, 40 sau 50 de ani!

Cum îți îngrijești pielea în funcţie de tipologia Ayurveda din care faci parte. Ce tipologie e favorizată

Specialistul afirmă că îngrijirea pielii trebuie să ţină cont de cele trei tipologii Ayurveda, şi anume: Kapha, Pitta, Vata. Citește aici despre cum descoperi care este tipul tău ayurvedic.

“În cazul în care ai fost dotat de la natură cu o constituție Kapha (constituția dominată de limfă), atunci poți spune că ai primit un cadou imens de la mama natură sau pur şi simplu genele te-au ajutat, întrucât această tipologie este binecuvântată cu o piele suplă, destul de groasă și rezistentă la semnele trecerii timpului, îmbătrânind mai greu și ridându-se la fel de greu. Celelalte două tipologii, Pitta (constituția dominată de bilă) și Vata (constituția dominată de aer), pot doar spera că, printr-o îngrijire adecvată să țină cât mai la distanță semnele timpului, acordând atenție și îngrijire suplimentară, pe măsura trecerii timpului”, explică profesoara de yoga Dana Ţupa.

 

Cum îți îngrijești pielea în funcţie de tipologia Ayurveda din care faci parte. La ce afecțiuni ești predispusă în funcție de tipologia ayurvedică

 

Experta afirmă că natura Vata tinde în mod normal către uscăciune, deshidratare și ridare prematură, în timp ce natura Pitta are predilecție către afecțiuni ale pielii, erupții cutanate, sensibilitate mare și acnee. Mai mult decât atât, tipologiile Kapha, Pitta sau Vata se manifestă nu doar la nivelul pielii, ci reflectă modul de a acționa zilnic, comportamentul și personalitatea, felul în care ne hrănim, dormim, gândim și în acest context, pielea, la rândul ei, reflectă în exterior ceea ce există în interiorul nostru.

 

Cum îți îngrijești pielea în funcţie de tipologia Ayurveda din care faci parte. De ce ai nevoie

 

“Este necesar să existe echilibru interior, o rutină zilnică, o dietă adecvată, odihnă, pentru a păstra sănătatea și tinerețea pielii. Întrucât pielea este considerată a fi cel mai mare organ al corpului uman, cu atât mai mult este imperios necesar utilizarea produselor naturale, fără conservanți sau produse chimice pentru îngrijirea sa. Orice punem pe piele se absoarbe în interiorul corpului nostru; nutrienții sunt absorbiți direct de piele și intră în fluxul sanguin și prin urmare este important să aplicăm numai substanțe naturale și organice”, menţionează Dana Ţupa.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com