Urechile înfundate sunt o problemă neplăcută, chiar dacă nu este ceva grav. Află cum îți desfunzi urechile prin metode naturale.

Atunci când zbori cu avionul, când faci scufundări, urci pe munte sau călătorești cu mașina într-o zonă montană ți se pot înfunda urechile. Uneori, rămân așa și câteva zile. De aceea, este bine să știi cum îți desfunzi urechile prin metode naturale.

Urechi înfundate? Mergi la medic, căci poate fi grav!

Urechile înfundate ar putea fi și un simptom al unor probleme de sănătate, cum sunt infecțiile urechii, dopurile de ceară, alergiile sau chiar guturaiul. Acestea trebui tratate fiecare separat. Totuși, desfundarea urechilor aduce un confort temporar în ce privește această problemă.

Cum îți desfunzi urechile prin metode naturale. Înghite

Cel mai la îndemână mod de a-ți desfunda urechile este să înghiți în sec. Atunci când faci asta, mușchii gurii deshis automat tubul lui Eustachio (canalul care face legătura între nas, gât și urechi). Astfel, presiunea care s-a acumulat se egalizează și te vei simți imediat mai bine.

Pentru un efect mai bun încearcă următoarea tehnică: ține-te de nas și închide gura. Întoarce capul la dreapta până când atingi umărul cu bărbia. Înghite până când simți că ți s-a desfundat urechea stângă. Apoi, întoarce-te la stângă și repetă procedeul până ți se desfundă urechea dreaptă.

Ai putea și să mănânci o bomboană sau să mesteci gumă. Dacă zbori cu avionul și ai un bebeluș sau un copil sub trei ani, dă-i să bea din biberon în timpul zborului, mai ales la decolare și aterizare.

Cum îți desfunzi urechile prin metode naturale. Cască

Ca și înghițitul, căscatul te ajută să-ți desfunzi urechile. Căscatul deschide trompa lui Eustachio și lasă aerul să treacă mai ușor până la urechea mijlocie. Astfel, se exhilibrează presiunea de ambele părți ale timpanului.

De obicei, ai nevoie doar de un căscat puternic pentru a-ți desfunda urechile. Totuși, uneori este nevoie să caști de mai multe ori la rând până obții acest rezultat.

Dacă nu reușești să caști ”la comandă”, uită-te la filmulețe cu oameni care cască. E molipsitor.

Citește din dicționarul medical mai multe despre:

Sursa foto: 123rf.com