Tuburile falopiene blocate nu au, de obicei, simptome. Un indiciu ar fi infertilitatea în lipsa altor cauze mai evidente. Totuși, această afecțiune se poate diagnostica doar la medic prin histerosalpingografie (HSG). Pe lângă metodele alopate care pot fi invazive și pot avea efecte secundare, există și metode naturale pentru a debloca trompele uterine prin metode naturale blânde. Trebuie să ții cont că ai nevoie de mai mult timp pentru a avea rezultate. Uneori, dacă problema este foarte gravă, acestea nu pot vindeca total, dar sigur aduc o ameliorare. Tratamentele naturale pot fi folosite și alături de terapiile clasice.

Printe cauzele blocării trompelor uterine se numără endometrioza, boala inflamatorie pelvină, sarcina ectopică, complicațiile în urma unor operații, cum ar fi cezariana.

Află mai multe despre endometrioză în dicționarul medical

Cum deblochezi trompele uterine prin metode naturale blânde. Folosește uleiul de ricin

Uleiul de ricin are calități terapeutice. Folosit extern, ajuta la stimularea circulației sangvine. Dacă masezi cu ulei în zona ovarelor vei crește aportul de sânge din această zonă și va ajuta la deblocarea trompelor uterine. În plus, stimulează sistemul limfatic, important pentru a îndepărta celulele moarte și vindecarea țesutului cicatrizat.
Încălzește puțin ulei de ricin la microunde (nu trebuie să fie fierbinte, ci doar călduț). Aplică-l pe o bucată de pânză naturală. Plasează materialul pe abdomenul inferior. Aplică o bucată de plastic deasupra și împachetează. Ține deasupra o sticlă cu apă caldă timp de 30-60 de minute. După aceea, îndepărtează și clătește cu apă călduță. Fă acest tratament timp de una-două luni (cu excepția perioadei mestruale și dacă există motive să crezi că ești însărcinată).

Cum deblochezi trompele uterine prin metode naturale blânde. Fă gimnastică

Exercițiul fizic este un mod bun de a reduce inflamația și a îmbunătăți circulația sangvină, ceea ce poate duce la deblocarea trompelor uterine.

Cele mai bune exerciții sunt aplecările în față și strechingul. Vezi aici câteva exerciții pe care le poți face în 10 minute. Ajută și gimnastica aerobică, pentru că stimulează circulația sangvină. Sportul ajută la reîntinerirea întregului corp și cresc șansele de a concepe un copil.

Un alt exercițiu de ajutor este așa numita poziție a podului din yoga:

  • Stai întinsă pe spate. Îndoaie genunchii.
  • Inspiră și ridică posteriorul și spatele. Doar umerii și capul rămân pe podea.
  • Stai așa timp de un minut. Inspiră și expiră adânc.
  • În momentul în care revii la pământ expiră.
  • Repetă de 10-20 de ori zilnic.

Acest exercițiu crește oxigenarea țesuturilor și circulația sangvină. Ajută și corpul să lupte cu infecția și inflamația.
Dacă ai probleme cu coloana, ar trebui să-ți întrebi medicul atunci când vrei să faci gimnastică.

Cum deblochezi trompele uterine prin metode naturale blânde. Masaj pentru fertilitate

Masarea abdomenului poate ajuta la deblocarea trompelor uterine și îmbunătățește starea generală a organelor aflate în această zonă.

Stai întinsă pe spate cu o pernă sub partea de jos a coloanei. Relaxează-te și masează blând cu mișcări circulare abdomenul inferior cu ulei de măsline încălzit. Repetă zilnic. Nu face acest masaj atunci când ești la mentruație sau dacă crezi că ai putea fi însărcinată.

Citește și: Simptome că ai un deficit de magneziu. De ce este atât de important pentru organism

Sursa foto: 123rf.com