Cum combați stresul. Ia o pauză în natură

Ieși la lumina naturală. Stai la soare și respiră adânc de câteva ori. Fumatul nu este sănătos, dar fumătorii care ies în pauze fac un lucru bun. Nu te apuca de fumat, dar fă-ți un obicei de a lua o pauză afară în timpul zilei.

Dacă poți, mergi în parc. Concentrează-te pe culorile pe care le vezi, pe sunete, pe mirosurile din jur. Un studiu publicat de Universitatea Berkeley din California arată că momentele pe care le petrecem în natură ne îmbunătățesc starea de sănătate prin scăderea nivelului de citocină (o proteină care alertează sistemul imunitar și provoacă inflamații). Un nivel cronic crescut de citocină poate provoca stări de stres, imunitate scăzută, insomnie, dezechilibre hormonale, depresie etc.

Kava kava, planta care alungă stresul

Cum combați stresul. Folosește aromoterapia

Uleiurile esențiale cum sunt cele de lavandă, salvie, grepfrut sau tămâia te ajută să te liniștești și să combați stresul. Poți să mergi la magazin să miroși mai multe uleiuri esențiale și să le alegi pe cele care îți plac cel mai mult. Corpul tău va fi atras în mod natural de aroma care te ajută cel mai mult.

Le poți folosi acasă sau la birou în lampa de aromoterpie, dar poți lua mirosul binefăcător cu tine oriunde mergi. Pune câteva picături din uleiul esențial favorit pe încheiatura mâinii. Dacă este prea puternic, amestecă-l înainte de a aplica pe piele cu un ulei alimentar inodor de calitate.

Cum combați stresul. Consumă vitamina C!

Vitamina C are un rol important în răspunsul imunitar la stres şi la infecţiile bacteriene şi virale. Stresul, expunerea îndelungată la frig, exerciţiile fizice în exces etc. duc la o creştere a proceselor oxidative ale plasmei, iar în toate aceste situaţii este indicat un supliment de vitamina C naturală. Consumă citrice, măceșe, afine, goji, kiwi, broccoli, ananas etc.

Citește mai multe despre ce înseamnă stresul și care este legătura lui cu bolile omului modern!

Sursa foto: 123rf.com