Constipația apare mai des la femeile însărcinate. Și, totuși, atunci când ești însărcinată, nu poți lua medicamente. Există și multe ceaiuri pe care trebuie să le eviți. De aceea, este mai dificil, dar nu imposibil să combați constipația atunci când ești însărcinată.

Un sfert dintre femeile însărcinate suferă de constipație pe toată perioada sarcinii și trei luni postpartum. Există o varietate de motive pentru apare constipația în timpul sarcinii. Unele cauze comune includ:

  • Consumul redus de alimente și apă din cauza greaței extreme la începutul sarcinii.
  • Modificările hormonale, care pot relaxa unii mușchi, inclusiv cei abdominali, care ajută la transportarea alimentelor prin tractul digestiv.
  • Dieta bogată în produse din făină rafinată, cum ar fi paste, pâine, prăjituri și produse de patiserie sau orez alb rafinat.
  • Suplimentele de fier care sunt prescrise în timpul sarcinii.
  • Creșterea uterului care apasă asupra intestinelor, provocând astfel dificultăți în mișcările musculaturii netede a intestinului.
  • Lipsa exercițiilor fizice, ceea ce face dificilă trecerea hranei prin tractul digestiv.
  • Prea multă anxietate și îngrijorare în timpul sarcinii.

Cum combați constipația atunci când ești însărcinată: Consumă mai mai multe fibre dietetice

Pentru a lupta împotriva constipației în timpul sarcinii, primul pas este să crești consumul de fibre alimentare. În plus, consumă mai multă apă și fă exerciții fizice moderate zilnic.

Pentru un aport crescut de fibre, include în alimentația ta cerealele integrale, orez brun, fasole, lămâie și, mai ales, fructe și legumele proaspete.

Citește și: Constipația îmbolnăvește tot organismul

Cum combați constipația atunci când ești însărcinată: Mănâncă iaurt

Iaurtul este bogat în bacterii probiotice care ajută la tratarea constipației. Aceste bacterii bune îmbunătățesc, de asemenea, absorbția nutrienților, ceea ce este deosebit de important în timpul sarcinii.

Poți savura zilnic între 2 și 3 cești de iaurt simplu. Poți, de asemenea, să adaugi fructe proaspete sau nuci. Chiar iaurtul lichid poate ajuta.

Dacă dorești să iei un supliment probiotic, consultă mai întâi medicul.

Citește și: 8 beneficii pentru sănătate ale iaurtului grecesc

Cum combați constipația atunci când ești însărcinată: Bea apă cu lămâie

Apa cu lămâie este un alt remediu frecvent utilizat pentru a trata constipația, deoarece crește producția de bilă în ficatul tău. Acest lucru ajută la creșterea contracțiilor musculaturii intestinale și te ajută să ai scaun zilnic.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com