Durerea de burtă poate fi cauzată de numeroase probleme de sănătate. În cele mai multe cazuri, poate fi vorba de o indigestie, balonare, infecție, inflamație, obstrucție sau de tulburări gastro-intestinale. De aceea, dacă durerile sunt puternice sau apar foarte des, ar fi bine să mergi la medic pentru a primi un diagnostic și un tratament adecvat. Pentru calmarea durerii, poți folosi câteva metode naturale eficiente.

Cum calmezi durerea de burtă prin metode naturale. Bea apă

Creșterea aportului de fluide poate să calmeze durerea de burtă cauzată de o pneumonie (poate avea și astfel de simptome) sau de o infecție la rinichi. Ajută la eliminarea toxinelor din corp, grăbind vindecarea.

De asemenea, un aport suficient de apă este necesar pentru o digestie bună. Totuși, nu ar fi bine să bei apă în timpul mesei sau imediat după masă, pentru că îngreunează digestia.

Poți bea și sucuri de fructe sau legume, ceaiuri din plante (fără conținut de teină sau cofeină) neîndulcite. Nu bea băuturi cu cofeină sau alcoolice până nu ți-a trecut durerea de burtă.

Citește și: Starea de spirit negativă îți îngreunează digestia

Cum calmezi durerea de burtă prin metode naturale cu comprese calde

O compresă caldă este o metodă rapidă și eficientă de a scăpa de durerea de burtă. Căldura relaxează mușchii abdominali și reduce durerea. În plus, poate reduce inflamațiile.

  • Umple o sticlă sau buiotă cu apă caldă. Învelește într-un prosop și plaseape zona dureroasă. Lasă stea timp de 5-10 minute. Repetă procedeul dacă este cazul.
  • Fă o baie caldă sau duș timp de 15 – 20 de minute de două ori pe zi.

Citește mai multe despre Terapia cu căldură

Cum calmezi durerea de burtă prin metode naturale. Folosește turmeric

Acest condiment conține curcumină, substanță care reduce inflamațiile din stomac sau din alte zone ale corpului. Ajută la menținerea unui pH sănătos și la menținerea în bună stare a sistemului digestiv.

Stimulează digestia și ajută la tratarea problemelor digestive care pot da dureri de stomac.

Învață să prepari laptele de turmeric, eficient în tratarea durerilor de burtă.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com