Există mulți factori care îngălbenesc dinții. Anumite alimente pătează smalțul. În plus, placa bacteriană îi face să-și schimbe culoarea. Spală-te pe dinți de două-trei ori pe zi. Medicul ortodont Mihaela Dan îți mai recomandă să eviți sau să consumi cu moderație următoarele alimente și băuturi: cafeaua, ceaiul, vinul roșu, jeleurile și bomboanele colorate, curry, citricele.

Citește și: Ce secrete dezvăluie zâmbetul despre tine

Cum albești dinții prin metode naturale. Oțetul de mere elimină nuanța gălbuie

Oțetul de mere este folosit de secole ca dezinfectant natural și produs de curățare. Preparat din mere fermentate, este catalogat de multe ori ca ”superaliment”, datorită calităților sale extraordinare pentru sănătate. Conține enzime, pecitine și minerale care echilibrează PH-ul gurii. Aciditatea oțetului de mere ajută la eliminarea nuanței gălbui a dinților și a bacteriilor. Există un studiu care constată efectul de albire asupra dinților. Totuși, dacă este folosit prea des, poate să slăbească rezistența lor. Amestecă o jumătate de linguriță de oțet de mere într-un pahar cu apă. Fă gargară cu acest lichid dimineața.

Citește și: 6 moduri prin care poți să-ți albești unghiile

Cum albești dinții prin metode naturale. Evită alimentele care pătează smalțul

Dr. Mihaela Dan, Clinica Orto-ImplantAlimentele și băuturile care colorează dinții sunt cele care conțin acizi, tanine și alte substanțe cromogene. Acizii scot calciul din dinți producând microcavităti în care pătrund mai ușor substanțele cromogene (substanțe intens colorate care pătează dinții). La unele dintre aceste alimente am putea renunța, însă altele sunt benefice pentru sănatate, astfel încât este recomandat consumul lor cu moderație. Din păcate, coacăzele, afinele, sfecla roșie (prin substantele colorante), roșiile (prin conținutul de acizi) pătează dinții cu atât mai intens cu cat sunt consumate mai frecvent și în cantități mai mari,” spune dr. Mihaela Dan.

Citește și:

 

Sursa foto: 123rf.com