Dacă ai exagerat cu mâncărurile gustoase de Paști, te poți confrunta cu o criza biliară. Iată ce plante îți recomandă dr. farmacist Ovidiu Bojor pentru a te trata. Citește aici cât de periculoasă poate fi o criză de colecist, care sunt simptomele și complicațiile.

Citește și: Criza de colici la bebeluși: 10 metode să calmezi durerile de burtică ale sugarului

Plante recomandate de Ovidiu Bojor pentru criză biliară

”Salvia stimulează buna funcționare a bilei, ficatului și la eliminarea gazelor intestinale. Este indicată și în indigestie. Se consumă sub formă de infuzie, preparată dintr-o linguriţă de frunze la o cană cu apă. Se beau două-trei căni pe zi. Este contraindicată în sarcină.

Dr. farmacist Ovidiu Bojor

Dr. farmacist Ovidiu Bojor

În plus, mai poți folosi extracte apoase sau hidroalcoolice din rostopască. Acestea stimulează secreția biliară și ajută eliminarea bilei din ficat. De aceea, sunt recomandate în afecţiunile hepatice cronice, în ciroză și în alte afecțiuni ale ficatului sau bilei (dischinezii biliare, colecistite acute şi cronice, colici hepatobiliare, litiază biliară).

Bea ceai de rostopască dacă ai mâncat prea gras

Poți folosi rostopasca și în cazul în care ai mâncat prea gras. Se face o infuzie din două lingurițe de plantă la o cană cu apă. Ceaiul se bea treptat în cursul unei zile. Nu trebuie depășită această doză și se administrează cel mult șapte zile consecutiv, după care se face o pauză de două săptămâni.”

Iată cum se prepara ceai de rostopasca

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com