Crema cu cu camfor este o cremă care conține rășina unui copac originar din sudul Chinei. Arborele de camfor uimește prin vitalitatea sa: ajunge la vârsta de peste două mii de ani, atinge cincizeci de metri înălțime. Conține substanțe antibiotice și antimicrobiene atât de puternice, încât este invulnerabil la boli.

Crema cu camfor vindecă înțepăturile de insecte

Fie că sunt înțepături de țânțar, tigrul platanului, păianjen sau de alte insecte, crema cu camfor poate să ofere o calmare instantă a mâncărimilor și a senzației de arsură. În plus, reduce riscul de infectare.

Spală zona cu apă rece. Ia puțină cremă cu camfor și un vârf de cuțit de sare de masă și amestecă bine. Aplică pe zona afectată. Repetă de câte ori este nevoie.

Soluții naturale împotriva înțepăturilor de insecte

Crema cu camfor combate ciuperca piciorului

Poți folosi crema cu camfor pentru a combate ciuperca piciorului sau pentru a preveni apariția ei.

Are efecte antiseptice, antibacteriene și antimicrobiene. Împiedică înmulțirea ciupercilor, mai ales în zona unghiilor.

Aplică crema cu camfor pe unghia infectată. Acoperă cu o gauze și puneți șosete de bumbac. Repetă de două-trei ori pe zi până la dispariția ei. În final, taie partea de unghie care a fost afectată. După aceea, aplică zilnic timp de două săptămâni pentru a preveni apariția ei.

Cum îți prepari singură cremă de plajă cu factor de protecție UV din ingrediente naturale

Crema cu camfor te scapă de acnee

Crema cu camfor poate vindeca acneea. Poate calma durerea și inflamația. Face să dispară și acneea în câteva zile.

Aplică o cantitate mică de cremă cu camfor pe zona afectată (nu dacă este în apropierea ochilor). Lasă să acționeze timp de 30 de minute. Clătește cu apă călduță. Repetă de trei ori pe zi pentru câtea zile până când tenul va fi curat.

Citește și:

Tratamente naturale care te scapă de acnee

Remedii naturale pentru călcâie crăpate

Sursa foto: 123rf.com