A fost folosită de mii de ani în medicina tradițională chineză și tibetană pentru calitățile sale excepționale. Iar cercetătorii moderni au confirmat că poate trata un număr mare de probeleme de sănătate. Din cauza rarității sale și a costului uriaș al tratamentului, Cordyceps nu era folosită în trecut decât de oamenii foarte bogați. Dar, în prezent, este accesibilă tuturor în preparate naturale. Are calitatea de a reduce inflamțiile, mări performanțele sexuale și proteja ficatul.

Cordyceps, de ajutor în boli mortale

Numeroase studii arată că preparatele care conțin Cordyceps au un potențial crescut de a trata bolile de inimă. În China, sunt folosite pentru a trata aritmiile. În cazul cardiacilor, aceștia ar trebui să discute cu medicul curant folosirea unui tratament alternativ. În plus, calitățile acestei ciuperci sunt din cele mai surprinzătoare, cercetări făcute pe animale arată că încetinește creșterea tumorilor în anumite tipuri de cancer. Nu au fost făcute încă studii pe oameni, dar se pare că este vorba de proprietățile sale imunostimulatoare.

Cordyceps crește performanțele sexuale

Există și dovezi că ar crește performanțele sexuale și ar trata infertilitatea. Este mai ales de folos bărbaților, crescând producția de testosteron. În plus, are efectul de a proteja ficatul și rinichii. În cazul unui pacient care a avut hepatită sau alte probleme ale ficatului, ajută acest organ să se refacă. Este de ajutor și în cazul persoanelor care consumă prea mult alcool sau iau medicamente care au efect negativ asupra ficatului.

Sursa foto: 123rf.com