Regimul alimentar e important când ai amigdalita

În primul rând, regimul alimentar trebuie să includă multe legume bogate în vitaminele A și C (morcovi, varză, sfeclă roșie, conopidă, spanac, pătrunjel etc.), dar și produse ușoare ca brânza de vaci, cașul, iaurtul etc. Este necesar, de asemenea, să fie evitate afumăturile, mezelurile și condimentele iuți. Nu sunt indicate nici legume ca fasolea sau mazarea uscată și trebuie redus semnificativ consumul de cafea. În primele zile se recomadă gustări dese și în cantități reduse. Legumele și fructele trebuie fierte, înăbușite sau pasate pentru a proteja intestinul. Tocmai de aceea, supele, pireurile de legume și compoturile de fructe sunt cele mai indicate.

Legume și fructe emoliente

După câteva zile, se poate trece la alimente crude, la salate și fructe. Cele mai bune fructe, în acest caz, sunt merele, coacăzele negre, portocalele, grepfutul sau kiwi. De asemenea, sunt recomandate sucurile de lămâie și gutui, dar și smochinele. Acestea din urmă pot fi consumate proaspete, deoarece au proprietăți emoliente. Se mestecă propolis sau pastile cu miere sau salvie.

Leacuri care pun amigdalita pe fugă

– Se beau câteva picături de bitter suedez amestecat cu apă de trei ori pe zi.

– Timp de 15 minute se face o baie caldă la picioare.

– Se fac inhalații cu mușetel și ulei de mentă sau levănțică.

– Dimineața, se face clismă cu infuzie de mușețel, timp de 3 zile.

– Se consumă zilnic hrean, ceapă sau doi, trei căței de usturoi de două ori pe zi, între mese. Usturoiul este un antibiotic natural.

– De 3 ori pe zi, se aplică comprese calde la gât, cu oțet, argilă sau infuzie de salvie.

Sursa foto: 123rf.com