CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Plante care te vor face să uiți de astenia de primăvară: Salvia

Salvia este folosită în medicina tradițională pentru efectul său stimulant, antibiotic, astringent, tonic. Calmează crampele stomacale și combate flatulența. Pentru că este bogată în uleiuri volatile și flavonoide, are efect antihipertensiv, antidiabetic, antiinflamator și antimicrobian. Unul din efectele pozitive ale consumului de salvie este o stare psihică bună. Salvia combate stările de anxietate, dar și durerea în gât. Stimulează sistemul imunitar. Te ajută să scazi în greutate. Reduce inflamațiile. Te ajută să ai un somn liniștitor și scade nivelul colesterolului. Nu în ultimul rând, reduce tensiunea arterială.

Cum folosești salvia

Poți adăuga salvie proaspătă în mâncare. Mai poți bea ceai ce salvie preparat dintr-o linguriță de plantă la o cană cu apă. Se lasă la infuzat 10 minute. Se strecoară și se adaugă lămâie și miere.

Salvina este contraindicată femeilor însărcinate sau care alăptează.

Plante care te vor face să uiți de astenia de primăvară: Năsturelul

Conține substanţe minerale, în special fier, magneziu, fosfor, cantităţi mari de vitamina C, precum şi vitaminele A, B1, B2, niacină şi vitamina E. Este indicat în astenie, anorexie, anemie, tuberculoză, bronşite, litiază biliară, eczeme, reumatism, parazitoze intestinale, diabet, cancer, alopecie, plăgi greu vindecabile și ulcerații cutanate. Se folosește proaspăt, preparat sub formă de salată sau de suc (60-150 ml pe zi), îndoit cu apă rece.

Plante care te vor face să uiți de astenia de primăvară: Lămâia

Are un conținut ridicat în vitamina C (40-50 mg %), dar și în vitaminele A, B1, B2, B3 și PP. Are acțiune bactericidă, antiseptică, antiscorbutică, febrifugă, remineralizantă, revitalizantă, hipotensivă, cicatrizantă, antitoxică. Este recomandată în demineralizare, creștere, convalescență, stări febrile, boli ale aparatului respirator, astenie, viermi intestinali, hemoragii nazale, sinuzite. Se face limonadă din sucul unei lămâi la un pahar cu apă. Se îndulcește cu miere. Se mai poate face următorul preparat: se macerează două ore o lămâie zdrobită în apă și miere. Se strecoară și se bea seara, la culcare. Se poate adăuga în salate, la prepararea sosului.

Plante care te vor face să uiți de astenia de primăvară: Grâul

Boabele de grâu conțin toate substanțele necesare bunei funcționări a organismului, el fiind baza alimentației naturale. Este indicat în toate afecțiunile cronice și degenerative, în sterilitate, afecțiuni neurologice, endocrine, digestive, renale, hepatice și cardiace. Grâul încolțit este indicat în stări de anemie, astenie fizică și intelectuală, probleme de creștere la copii, rahitism. Pentru a profita de toate proprietățile lui, trebuie consumat sub formă de terci din uruială de grâu integral, de pâine neagră, grâu încolțit sau tărâțe.

Află ce alte plante încolțite te pot ajuta!

Plante care te vor face să uiți de astenia de primăvară: Aloe Vera

Aloe Vera accelerează și normalizează metabolismul, ajută stomacul și intestinul să funcționeze mai bine, favorizează absorbția alimentelor și detoxifică organismul. Are efect antiseptic, dezinfectant, antiinflamator și poate stimula regenerarea celulară.

Tratamentul cu aloe vera este indicat în ulcer, gripă, anghină pectorală, probleme stomatologice, astm bronșic, alergii, scleroză, reumatism, alcoolism, astenie, probleme stomatologice, eczeme, reumatism.

Aloe vera se consumă sub formă de suc. Se poate cumpăra sau se poate produce în casă prin pasarea la blender a frunzelor. Pentru un gust mai bun se amestecă cu suc de mere și miere. Se iau câte una-două linguri (adulți) sau o linguriță (copii) de suc proaspăt, de trei ori pe zi, cu o oră înainte de masă. Când se începe cura se ia numai o jumătate de lingură de suc, urmând a se crește doza treptat.

Sursa foto: shutterstock.com