Cele mai eficiente plante cu efect antiinflamator: Coada-șoricelului, pentru problemele pielii

”Coada-șoricelului are acțiune antiinflamatoare şi antispastică. Inflorescențele recoltate în timpul înfloririi sunt recomandate în inflamații, ca antiseptic. În plus, protejează împotriva radiațiilor și sunt indicate în afecțiuni dermatologice. Se prepară o infuzie dintr-o lingură de plantă la o cană cu apă. Se beau trei-patru căni pe zi. Tot cu această impuzie se spală rănile sau se fac comprese pe zonele inflamate. Infuzia poate produce alergie la unele persoane. Nu se recomandă în sarcină”, spune dr. farmacist Ovidiu Bojor.

Citește și: Uleiul esențial de cimbru și 20 de beneficii pentru organism

Cele mai eficiente plante cu efect antiinflamator. Condimente

Poți folosi zilnic la gătit condimente care au această calitate. Astfel, mâncarea devine un adevărat medicament. Iată plantele de folos în această problemă:

  • Cuișoarele;
  • Scorțișoara;

  • Oregano;
  • Măghiranul;

  • Salvia;

  • Cimbru.

Cele mai eficiente plante cu efect antiinflamator: Mugurii de plop

Mugurii de plop sunt utilizați, în special, în gemoterapie ca antiseptic, antiiflamator și analgezic. Se recomandă şi sub formă de gargară în laringite. Pentru uz intern, se face o infuzie sau un decoct dintr-o lingură de muguri la o cană cu apă. Se beau două-trei căni pe zi, mai ales în afecțiunile reumatismale. Mugurii de plop sunt contraindicați celor care au alergie la propolis. Nu sunt recomandați femeilor însărcinate sau care alăptează”, spune dr. farmacist Ovidiu Bojor.

Cele mai eficiente plante cu efect antiinflamator: Roinița

Dr. farmacist Ovidiu Bojor”Roinița are și ea acțiune antiinflamatoare și analgezică. Conține acid rosmarinic, care este un bun antiinflamator şi sedativ. Este folosită mai ales pentru efectele sedative generale, în tulburările gastrointestinale, în insomnii. În plus, stimulează digestia și combate balonările. Se folosește sub formă de infuzie dintr-una sau două linguri de frunze uscate la o cană cu apă. Se beau una sau două căni pe zi, după masă. Seara, înainte de culcare, se mai poate bea o cană îndulcită cu miere, te sfătuiește specialistul.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com