Ceai rece pentru slăbit

Citește mai jos rețeta unuia dintre cele mai eficiente ceaiuri pentru slăbit. Este un ceai care va da un imbold metabolismului. Se bea rece. Mai jos ai instrucțiunile de preparare pentru 6 porții. Fierbe o bucată de un centimetru de ghimbir în patru căni cu apă la fierbere. Infuzează, apoi,10 pliculețe de ceai verde sau oolong și câteva frunze de mentă proaspătă, timp de șase minute. Îndepărtează plicurile de ceai și menta. Lasă să se răcească timp de 20 de minute. Adaugă apă rece astfel încât să ai, în total, 6 căni de lichid (un litru și jumătate). Se servește (opțional) cu puțină miere, frunze proaspete de mentă și felii de lămâie. Acest ceai te va face și să te simți plină de energie. Se beau două-trei căni pe zi. Se ține la rece.

Vezi și Istoria ceaiului – unde a apărut, beneficii, curiozități, arta ceaiului

Cele mai eficiente pentru slăbit. Ceaiul verde și negru

Ceaiul verde și negru pot ajuta la eliminarea lichidului în exces. Deci, te vor ajuta să slăbești. Aceste ceaiuri se prepară amândouă din aceeași plantă – Camellia sinensis – diferența fiind la nivel de procesare: frunzele de ceai negru sunt lasate să oxideze, în timp ce frunzele ceaiului verde sunt trecute printr-o baie de aburi și apoi uscate. Sfatul medicului este ca, atunci când cumperi ceaiul, să te uiți pe etichetă și să te asiguri că este doar planta în sine, fără arome sintetice sau potențiatori de gust. Se prepară în felul următor: apa fiartă se lasă câteva minute să se răcească, după care se toarnă peste plic sau plantă, pentru că temperatura înaltă distruge anumite proprietăți ale ceaiului.

Citește și: Sfaturi utile despre slăbit pe care nu le-ai încercat până acum

Cele mai eficiente ceaiuri pentru slăbit. Ceaiuri diuretice

Printre cele mai eficiente ceaiuri pentru slăbit se numără și ceaiurile diuretice. Pe lângă pierderea în greutate, vei obține și o detoxifiere eficientă a organismului. Rinichii au funcția de a strânge toxinele adunate în sânge și de a le elimina prin urină. Cu cât aceasta este mai închisă la culoare, cu atât există mai multe „deșeuri” în organism. De aceea, este bine să bei suficiente lichide (apă, ceai de plante neîndulcit). Cele mai indicate sunt cele de urzică, splinuță și fructe de ienupăr.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com