Regula generală pentru a prepara ceaiul (din plantele de mai jos) este să folosești trei lingurițe de plantă proaspătă (frunze sau flori zdrobite) sau o linguriță de plantă sau rădăcină uscată la o cană cu apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de cinci până la 10 minute într-un vas acoperit. Ceaiul poate fi băut cald sau rece. Mușețelul și teiul se infuzează doar trei-patru minute. Bineînțeles, ceaiul nu va înlocui medicația indicată de doctorul curant.

Ceai de mușețel, efect de liniștire

Are efect de liniștire și este ușor sedativ. Te ajută să te relaxezi chiar în mijlocul unei zile foarte agitate și îți poate oferi seara un somn liniștitor. Nu are efecte secundare și poate fi băut chiar și de copii. În plus, poți face ceai de mușețel concentrat pe care să-l adaugi în apa de baie.

Ceai de melisă, revigorant și calmant

Este revigorant și calmant. Duce la relaxarea întregului sistem nervos, dar stimulează, în același timp, inima. Florile și frunzele de melisă pot fi infuzate timp de un sfert de oră pentru a obține un ceai savuros. În plus, acest ceai te poate ajuta să dormi bine și să tratezi o durere de cap.

Ceai de cătușnică, aromat și revigorator

Dacă vrei un ceai aromat, savuros, relaxant, dar și revigorator cătușnica (Nepeta cataria) ar putea fi cea mai bună alegere. Și acest ceai are dublu efect – de calmare, dar și de stimulare a circulației sangvine, ceea ce îți poate da acel impuls de care ai nevoie într-o pauză la lucru sau atunci când ai grijă de un copil neastâmpărat. Poți să-l bei și seara, pentru a reuși să te detașezi de grijile de peste zi și a înlătura nervozitatea.

Sursa foto: 123rf.com