Nu există scurtături pentru a slăbi. Este nevoie de acel regim sărac în calorii. Totuși, există anumite lucruri care pot grăbi și asigura succesul. Exercițiul fizic regulat și somnul suficient se află printre ele. În plus, există numeroase alimente care pun în mișcare metabolismul. Ele stimulează arderea grăsimilor și transformarea lor în energie.
Ce mănânci la micul dejun ca să slăbești. Iată ce alimente te ajută
Cele mai bune alimente pentru metabolism: Cerealele integrale
Conțin fibre hidrosolubile și un complex de carbohidrați care stabilizează nivelul insulinei. Ca urmare, nu-ți mai este atât de foame după ce le consumi și procesul de slăbire este accelerat. Include în meniul tău zilnic ovăz, orez brun, quinoa. Nu le combina cu alimente bogate în zahăr și nu le îndulci.
Cele mai bune alimente pentru metabolism: Broccoli
Este bogat în calciu (care ajută la scăderea în greutate), vitaminele C, K și A. O porție de broccoli îți asigură și fibrele necesare pentru o digestie bună. Are și efect antioxidant și detoxifiant. Deci, ai motive bune să-l incluzi în dieta ta.
Cele mai bune alimente pentru metabolism: Ceaiul verde
Este binecunoscut faptul că extractele din ceai verde dau un impuls pozitiv metabolismului. Înlocuiește cafeaua cu această băutură și vei avea și alte numeroase beneficii pentru sănătate. Este un foarte bun antidot pentru temuții radicali liberi care fac atâta rău organismului.
Cele mai bune alimente pentru metabolism: Merele și perele
Studiile arată că aceste două fructe pot grăbi pierderea kilogramelor. Un studiu al Universității din Rio de Janeiro arată că femeile care au mâncat trei mere sau pere mici pe zi au slăbit mai mult decât cele care nu le-au consumat.
Cele mai bune alimente pentru metabolism: Citricele
Grepfrutul, portocalele, mandarinele și alte fructe bogate în vitamina C dau un impuls metabolismului și reduc glicemia.
Alimente bogate în acizi grași Omega 3
Un alt lucru bun pe care poți să-l faci dacă vrei să slăbești este să consumi alimente bogate în acizi grași Omega 3. Acestea reduc producția unui hormon numit leptină, care încetinește metabolismul. Deci, include în meniu pește, fructe de mare, nuci, semințe de cânepă sau de in.
Citește și:
- Amarantul, o cereală ce-ți scade apetitul. Iată ce beneficii mai are
- 10 alimente pentru oase puternice. Ce este bun pentru sănătatea oaselor
- 10 alimente bogate în magneziu pe care trebuie să le consumi mai des
Sursa foto: 123rf.com