Cele mai bune tratamente naturale pentru alopecie. Hibiscus hrănește scalpul

Hibiscusul este bogat în vitaminele A și C, precum și în aminoacizi. De aceea poate opri căderea părului și stimula creșterea lui. Adaugă 8-10 frunze și flori de hibiscus chinezesc la două cești de ulei de nucă de cocos extra-virgin. Încălzește soluția la foc mic până când florile devin negre. Strecoară și lasă să se răcească. Depozitează într-o sticlă. Utilizează uleiul pentru a-ți masa scalpul înainte de a merge la culcare. Spală-te pe cap dimineața. Repetă procedeul de câteva ori pe săptămână.

Citește și: Sfaturi utile să-ți păstrezi buclele naturale și părul sănătos

Cele mai bune tratamente naturale pentru alopecie. Semințele de schinduf reconstituie foliculii

Schinduful este un alt remediu foarte eficient pentru a opri căderea părului. Semințele conțin substanțe care stimulează creșterea lui și ajută la reconstruirea foliculilor de păr. Au, de asemenea, proprietăți antibacteriene, care ajută la vindecarea mătreții, o cauză comună în spatele căderii părului.

Lasă la macerat peste noapte o cană de semințe de schinduf în apă. În dimineața următoare, le pasează-le până devin o pastă consistentă. Aplică acest ameste pe păr. Acoperă cu o cască de baie. După aproximativ 40 de minute, clăește. Utilizează acest remediu de două sau trei ori pe săptămână.
Alternativ, adăugă o lingură de semințe de schinduf în două până la trei linguri de ulei de măsline și încălzește ușor. Strecoară și lasă să se răcească. Utilizează acest ulei pentru a-ți masa scalpul, de două sau trei ori pe săptămână.

Citește și: La ce remedii naturale poți apela să-ți crească părul mai repede

Cele mai bune tratamente naturale pentru alopecie. Leacuri din cămară

Există mai multe tratamente naturale indicate în în alopecie. Adaugă suc de lămâie în ultima apă pentru clătit capul. Dă suplețe şi strălucire părului.

Ardeiul iute are acţiune puternic revulsivă. Astfel, circulaţia sangvină în zonă este stimulată, ducând la o hrănire mai bună la nivelul firelor. De aceea, este un bun tonic capilar. Fă frecții stimulatoare la rădăcina părului cu tinctură de ardei iute. Atenție, trebuie feriţi ochii!

Dr. farmacist Ovidiu BojorSe mai pot face frecții energice la rădăcina părului cu decoct concentrat din două linguri de frunze de pătrunjel la o cană cu apă. Urzicile sunt și ele de folos. Recomand spălarea părului o dată pe săptămână cu un decoct din 250 g frunze şi rădăcini la un litru apă, Lasă să fiarbă la foc mic în vas bine închis, timp de o jumătate de oră. Se pot adăuga una-două linguri de oţet,” te sfătuiește dr. farmacist Ovidiu Bojor.

Citește și:

 Sursa foto: 123rf.com