Dacă boala este în stadiu avansat, trebuie să respecți, mai întâi, tratamentul alopat dat de medic și să-l întrebi dacă îți recomandă și unul cu plante. Dacă problemele sunt ușoare sau este vorba doar de prevenție, poți apela cu încredere la tratamentele naturiste. Din farmacia ta de acasă, nu ar trebui să lipsească nici cele mai bune tonice cardiace naturale.

Citește și: Ceaiuri pentru circulație periferică deficitară

Cele mai bune tonice cardiace naturale. Spanacul

Spanacul este un excelent remineralizant. Are și proprietăți laxative, depurative. Este un util antianemic recomandat pentru convalescenți și în hemoragii. Este tonic cardiac și are efect hipotensiv. Este contraindicat în artrite, reumatism, gută și pietre la rinichi. În rest, poate fi consumat fără probleme. Pentru efecte bune, evită încălzirea lui în exces. Poți prepara și un vin tonic din 750 ml de vin și 200 ml suc de spanac. Se bea câte un păhărel de 100 ml înainte de masa de prânz sau de seară.

Citește și: Leacuri pentru afecțiuni cardiace

Cele mai bune tonice cardiace naturale. Degețelul roșu (Digitalis purpurea)

Frunezele plantei degețelul roșu (Digitalis purpurea) conţin substanţe minerale bogate în potasiu, calciu şi magneziu, acid citric, ascorbic, flavonoide şi enzime. De aceea, stimulează activitatea inimii. Aceasta duce la ameliorarea circulației sanguine, crește oxigenarea ţesuturilor şi măresc diureza. Se administrează numai sub formă de produse farmaceutice precis dozate, pulbere de plantă sau macerat la rece. Se ia numai la recomandarea şi sub supravegherea medicului specialist cardiolog, pentru că din această plantă se extrage digitalina, substanță care poate duce la deces dacă nu este riguros dozată.

Citește și: Cele mai bune terapii pentru toamnă. Cum să fii în formă maximă!

Cele mai bune tonice cardiace naturale. Fisticul

Fisticul ajută la scăderea colesterolului. Are și acțiune antioxidantă, detoxifiantă, tonic cardiacă, tonic generală și afrodiziacă. Este bogat în acizi grași esențiali omega 3 și omega 9. Sâmburele de fistic poate fi consumat ca atare sau adăugat în mâncare sau în produse de cofetărie. Este indicat, mai ales, în dieta de post, ca sursă de proteine și grăsimi vegetale.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com