Cele mai bune remedii naturale pentru chisturile ovariene: baie pentru calmarea durerii

Chisturile ovariene pot provoca dureri mari și disconfort. De aceea, este important să găsești un mod de a reduce durerea. Baia de șezut cu sare de baie de tip Epson poate fi o soluție bună. Aceasta are și efectul de a preveni sau combate infecțiile. În timp, poate contribui și la eliminarea chisturilor. Pune într-un lighean cu apă caldă o lingură de sare Epson. Fă o baie de șezut de un sfert de oră. Repetă de două-trei ori pe zi timp de o săptămână.

Menoragia chinuie lunar femeile. Iată cum scapi de probleme

Cele mai bune remedii naturale pentru chisturile ovariene: Cordyceps

Cordyceps este o ciupercă din îndepărtatul Tibet. Crește pe crestele munților Himalaya și vindecătorii locali o recomandă pentru tratarea tuturor afecțiunilor. Studii recente arată că aceasta are reale calități imunomodulatoare și antitumorale (de folos mai ales în prevenția afecțiunilor maligne și în tratamentul celor benigne cum sunt majoritatea chisturilor ovariene). Se găsește sub forma preparatelor standardizate în farmacii și magazine cu produse naturale. Dacă persoana este diagnosticată cu cancer, poate beneficia de efectele suplimentor alimentare cu Cordyceps ca adjuvant al tratamentului, dar este absolut necesar să urmeze și recomandările medicului oncolog.

Dicționar ginecologic: analize medicale ginecologice pe înțelesul tuturor

Cele mai bune remedii naturale pentru chisturile ovariene: Ceaiul de mușețel

Ceaiul de mușețel are efecte ușor sedative și te ajută să te relaxezi. Are efecte bune și în cazul ciclurilor neregulate pentru că stimulează circulația sangvină, inclusiv în zona pelvină. De aceea, poate ajuta la eliminarea chisturilor ovariene. Bea două-trei căni cu ceai de mușețel pe zi. Prepară-l prin infuzarea timp de 5 minute a două lingurițe de plantă uscată la o cană cu apă.

Citește mai multe despre cauzele și tratamentul chisturilor ovariene în Dicționarul Medical

Sursa foto: 123rf.com