Cele mai bune remedii antiîmbătrânire: Acizii grași Omega 3

Acizii grași Omega 3 nu pot fi sintetizați de de organism. Cel mai bine ar fi să avem un aport optim din alimentație sau din suplimente alimentare. Consumă pește gras, nuci, semințe și uleiuri presate la rece. Acizii grași Omega 3 mențin sănătatea creierului și a inimii. În plus, ajută la întreținerea tenului.

Citește și: Tu știi ce să mănânci ca să-ți întinerești creierul?

Cele mai bune remedii antiîmbătrânire: Remedii indiene

Pentru întârzierea procesului de îmbătrânire fizică, se recomandă agrișele indiene (amalaki, Emblica officinalis) și guduchi (Tinospora cordifolia).

Pentru menținerea tinereții creierului plantele indicate sunt: brahmi (Bacopa moniera), obligeana indiană (vacha-Acorus calamus), shankhapuspi (Convolvulus pluricaulis), Centella asiatică (gotu kola), ginsengul indian (Aswaganda – Withania somnifera).

Pulberea acestor plante se ia, în cantitatea prescrisă, amestecată cu miere, lapte cald sau unt clarificat. Aceste alimente au rol de creștere a eficienței preparatului.

Un remediu popular este Chyavanprash (preparat din miere cu amestec de plante) ale cărui efecte antioxidante, antistres, de reglare a metabolismului și de stimulare a imunității au fost demonstrate științific. În fiecare dimineață se pot lua una-doua lingurițe cu un pahar cu lapte.

Cele mai bune remedii antiîmbătrânire: Gândirea pozitivă

„Relaţiile familiale contează foarte mult. În plus, odată ajuns la „vârsta înţelepciunii”, omul trebuie să-şi perfecţioneze calităţile morale, intelectuale şi spirituale. Spectrul morţii fizice trebuie eliminat, gândindu-ne că sfârşitul acestei existenţe nu este decât începutul vieţii veşnice.

Pentru a ne păstra tinerețea, se cuvine să ne impunem o auto-disciplină fizică, morală şi spirituală. Să cultivăm optimismul şi sentimentele nobile care definesc statutul de om. Să nu fim supăraţi pe nimeni, niciodată. Să ştim să iertăm şi să emitem numai sentimente pozitive care, în ultimă instanţă, tot asupra noastră se vor întoarce, la fel ca şi sentimentele negative.

Dr. farmacist Ovidiu Bojor

Dr. farmacist Ovidiu Bojor

 

Oricât de mult vom reuşi să ne prelungim zilele bune, să asigurăm trupului nostru o viaţă în-delungată şi sănătoasă, va veni în cele din urmă momentul despărţirii. Trupul nostru va intra, în mod firesc, în cadrul circuitului biologic natural. Să privim acest fenomen normal, cu zâmbetul pe buze: cine a trăit demn, ştie să moară tot demn. Convinşi fiind că sufletul nostru, prin însăşi originea lui, este veşnic, nu vom muri niciodată. Abia atunci vom înţelege sensul tinereţii fără bătrâneţe şi al vieţii fără de moarte”, spune dr. farmacist Ovidiu Bojor.

 

Citește și: