Ficatul are numeroase funcții. Pe lângă cea de a ”tria” și elimina toxinele din organism, ajută la buna funcționare a sistemului imunitar. Nu te-ai fi gândit, dar un ficat ”încărcat” poate să ducă și la probleme cu memoria și la scăderea forței musculare. De aceea, este important să ai grijă de acest organ vital. Pe lângă un regim echilibrat, există plante care să stimuleze detoxifierea lui.

Cele mai bune plante pentru detoxifierea ficatului. Anghinarea scade colesterolul

Această plantă protejează ficatul, ceea ce înseamnă că te ține departe și de alte boli pe care proasta funționare a „spălătoriei organismului” le poate provoca. Are și acțiune hipoglicemiantă și, astfel, previne diabetul de tip II sau, dacă ai deja boala, poate fi folosită ca adjuvant în tratament. Anghinarea ajută și la scăderea valorii colesterolului. O poți consuma ca atare sau sub formă de ceai. Se face o infuzie dintr-o linguriță de plantă la o jumătate de litru de apă fierbinte. Bea o cană dimineața înainte de masă după care trebuie să stai apoi, culcată timp de 20-30 minute pe partea dreaptă. Restul de ceai se bea în reprize, cu 20-30 minute inaintea meselor principale. Ține această cură 20-30 zile, cu pauză de 30 zile. Mai poți lua capsule cu extract de anghinare, pe care le poți găsi la magazinele cu produse naturale.

Colesterolul mărit, o problemă care nu trebuie ignorată

Cele mai bune plante pentru detoxifierea ficatului. Prunele uscate, decongestionant natural

Pe lângă binecunoscutul efect de a trata sau preveni constipația, prunele crude și uscate au și efect decogenstionant asupra ficatului. Ameliorează stările inflamatorii ale ficatului. Se consumă ca atare, dimineața pe stomacul gol în cantitate de 8 până la 20 de bucăți. Se mai poate face și decoct din prune uscate (patru-cinci bucăți la o cană cu apă). Fructele din decoct se consumă seara, iar lichidul dimineața.

Citește și: Sucul de sfeclă și măr care ajută la detoxifierea organismului

 

Sursa foto: 123rf.com