Dr. Mihaela Dan, specialist ortodont, ne spune care sunt cele mai simple de a combate respirația urât mirositoare. Respirația neplăcut mirositoare poate afecta interacțiunile sociale ale unei persoane. În alte situații, poate ruina o întâlnire romantică sau un interviu. Însă, orice problemă are rezolvare. Află și cum poți prepara singură un leac pentru respirație urât mirositoare.

Cele mai bune moduri de a combate respirația urât mirositoare: Periajul și ața dentară

Deseori, respirația urât mirositoare are o legatură directă cu igiena orală deficitară. Atunci cand nu curățăm corect dintii și limba, resturile alimentare vor rămâne în cavitatea bucală, favorizând apariția mirosului neplăcut.

Dr. Mihaela Dan, Clinica Orto-Implant„În această situație, trebuie să periem dintii de cel putin doua ori pe zi (ideal, dupa fiecare masă) pentru a îndepartă resturile alimentare care fermentează sub actiunea bacteriilor, producând miros neplăcut. Însă chiar și atunci când credem ca ne-am spălat foarte bine, ața dentară reușește să scoată  multe alte resturi fine dintre dinți. Limba, de asemenea poate fi „gazda” resturilor alimentare alimentare și a bacteriilor. De aceea, trebuie curățată și această zonă atunci când ne spălăm pe dinți”, spune dr. Mihaela Dan.

Cele mai bune moduri de a combate respirația urât mirositoare: Tratarea problemelor dentare

Cariile, abcesele dentare, parodontoza netratate produc respirație urât mirositoare. Din fericire, în cazul persoanelor care merg în mod regulat la controlul stomatologic este putin probabil să apară astfel de situații. Eventualele probleme vor fi tratate încă din stadiu incipient.

Citește și: Când ar trebui să ne îngrijorăm dacă micuțului îi miroase urât gura?

Cele mai bune moduri de a combate respirația urât mirositoare: Gargara cu apa cu sare

În unele cazuri, în amigdalele voluminoase se acumulează mucus, bacterii și resturi alimentare. Acestea se pot calcifica, formând pietricele (amigdaliti) urât mirositoare. Sarea distruge o parte din bacterii și spală mucusul.

Cele mai bune moduri de a combate respirația urât mirositoare: Evitarea unor alimente

Alimentele precum ceapa, usturoiul, suplimentele alimentare care conțin uleiuri de pețte sau alte ingrediente concentrate pot provoca respirație urât mirositoare.

„Periajul dentar nu reușește să îndepărteze aceste mirosuri, care persistă temporar. De aceea, este recomandat să fie consumate cu moderație. Alte alimente, precum dulciurile sau laptele, favorizează îmulțirea bacteriilor producătoare de mirosuri neplăcute”, atenționează dr. Mihaela Dan.

Vezi cum se face corect gargara cu apă sărată!

Cele mai bune moduri de a combate respirația urât mirositoare: Hidratarea

Cafeaua și băuturile alcoolice deshidratează, uscând gura. Saliva are rolul de a spăla resturile de mâncare și bacteriile. Deficitul ei favorizează apariția halenei și a cariilor.  ”Hidratarea corectă, cu cel putin 2 litri de apă pe zi ajută întregul organism”, spune specialistul ortodont.

Cele mai bune moduri de a combate respirația urât mirositoare: Guma de mestecat

Guma de mestecat crește fluxul de salivă, care are rol protector. Atenție, însă: guma care conține zahăr va produce un efect invers față de cel așteptat.

Cele mai bune moduri de a combate respirația urât mirositoare: Dieta

Legumele proaspete și frunzele bogate în fibre pot ajuta la curățarea gurii de particule de alimente. Alimente precum țelina, merele și morcovii pot fi utile în îndepărtarea acumulării de placă bacteriană, dar și în lupta împotriva acumulării de bacterii în gură.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com

CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI