Cele mai bune leacuri pentru răcelile de primăvară. Isopul pune febra pe fugă

”Isopul are acțiune expectorantă, antiseptică, antispastică, antivirală, bactericidă și febrifugă”, spune dr. farmacist Ovidiu Bojor care recomandă ceaiul de isop în afecțiunile aparatului respirator, în special în bronşitele cronice şi în astmul bronşic.

Cum prepari

Se face infuzie din una-două linguriţe plantă la o cană cu apă. Se beau două-trei căni pe zi.

Contraindicaţii

În sarcină, epilepsie şi în hipertensiunea arterială.

Cele mai bune leacuri pentru răcelile de primăvară. Lemnul dulce, antiinflamator

Are acțiune expectorantă, antiinfiamatoare și antiifecțioasă. Este recomandat șii în stări alergice, în tratamentul tuberculozci şi al insuficicnţei adrenocorticoide.

Cum prepari

Se face un decoct din 4-5 g (o linguriță) de rădăcină mărunţită la o cană cu apă. Se beau trei căni pe zi, câte una după fiecare masă principală.

Contraindicaţii

În tulburările colestatice (care inhibă sau suprimă secreţia biliară) ale ficatului, în ciroza, hipocalcemie, în afecţiuni grave renale. Nu trebuie administrat mai mult de patru săptămâni la rând fără recomandarea medicului. Nu este recomandat în timpul sarcinii.

Află și alte metode naturale de a combate tusea!

Cele mai bune leacuri pentru răcelile de primăvară. Schinduful fluidizează secrețiile broșice

dr. farmacist Ovidiu Bojor

dr. farmacist Ovidiu Bojor

Fluidizează secrețiile bronșice și este antiseptic.  Are și efect de reducere a colesterolului și glicemiei.

Cum îl folosești

Se poate face ceai din două linguri de semințe care se opăresc în 250 ml de apă clocotită. Se lasă trei ore la macerat, după care se aduce din nou la fierbere. Se bea călduț. Împotriva tusei, se face un sirop. Se amestecă acest ceai rece sau călduț cu o parte egală de miere.

Cele mai bune leacuri pentru răcelile de primăvară. Salcâmul calmează tusea

Florile de salcâm sunt recomandate pentru calmarea tusei. În plus, au o reacție slab alcalină și neutralizează aciditatea stomacală în exces. Deci, dacă iei și alte medicamente, ceaiul de salcâm te va ajuta să nu ai și probleme la stomac.

Cum administrezi

Se utilizează numai florile uscate, fără axul inflorescenţei, sub formă de infuzie. Se prepară dintr-oo lingură de plantă la o cană cu apă. Se beau două-trei căni pe zi.

Citește mai multe în dicționarul medical despre:

Secreția nazală (guturai)

 

Sursa foto: 123rf.com