Cele mai bune cicatrizante naturale. Schinelul

Extern, schinelul are proprietăți cicatrizante, antiinflamatoare, bactericide și sedative. De aceea, este recomandat în tratamentul ulcerațiilor, arsurilor și degeraturilor. Prepară o infuzie din trei linguriţe de plantă la o cană cu apă fiartă. Lasă la infuzat acoperit timp de zece minute, punând o farfurioară deasupra vasului. Folosește ceaiul răcit pentru cataplasme sau comprese care se aplică pe zona afectată.

Pentru ulceraţii se pot face băi cu ceai de schinel (100 g la trei litri de apă). Se prepară ca mai sus. După ce se strecoară, de pune lichidul într-un lighean mare sau în apa din cadă. Se stă în acest lichid 20-30 de minute. Pentru hemoroizi se prepară un decoct concentrat dintr-un pumn mare de plantă la un litru de apă și se fac băi de șezut. Neapărat, ceaiul trebuie să ajungă la o temperatură de circa 30 º C înainte de a fi folosit.

Cele mai bune plante pentru detoxifierea ficatului

În acest caz, amestecaţi 100 g de plantă mărunţită cu trei litri de apă clocotită. Lăsaţi la infuzat zece minute şi, după ce strecuraţi, puneţi lichidul într-un lighean mare sau în cadă. Suferinzii trebuie să stea în această apă aproximativ 30 de minute. De asemenea, pentru băi de şezut contra hemoroizilor se poate folosi un decoct concentrat dintr-un pumn mare de frunze proaspete la un litru de apă.
Fisurile de pe sâni au şi ele un leac preparat din schinel. Acesta se poate realiza din 50 g de pulbere de plantă şi 100 g de lanolină. Amestecaţi şi aplicaţi nu doar pe fisurile de pe sâni, ci şi pe ulceraţiile cutanate, deoarece crema are efect antiseptic şi cicatrizant.

Cele mai bune cicatrizante naturale. Troscotul

Troscotul are proprietăți antiinflamatoare, astringente și cicatrizante. Aplicat extern, sucul proaspăt de troscot este un excelent remediu în tratarea rănilor și a bolilor de piele.

Cele mai bune cicatrizante naturale. Tătăneasa

”Cercetările efectuate în țara noastră și în alte țări au evidențiat faptul că alantoina pe care o conține tătăneasa are acțiune antiinflamatoare și cicatrizantă. Se face un decoct doar pentru uz extern din patru-cinci lingurițe de rădăcină la o cană cu apă, care poate fi folosit pentru comprese. Tinctura se prepară din 10 g de rădăcini la 100 ml alcool de 70 º puse la macerat timp de opt zile, după care se strecoară și se depozitează în sticluțe închise la culoare. Se folosește diluată cu apă fiartă și răcită”, spune dr. farmacist Ovidiu Bojor.

Află cum poți scăpa de herpes folosind remedii naturiste

Sursa foto: 123rf.com