Pentru a prepara acest remediu pentru tuse ai nevoie de un pahar de suc de ananas proaspăt preparat (sau din cele care conțin 100 % suc fără adaos de apă, zahăr sau alte substanțe, nu suc din compot), miere, piper și ghimbir. Există studii medicale care arată că extractul din ananas proaspăt, neprocesat termic este mai eficient în a fluidifica secrețiile bronșice decât siropurile de tuse. Acționează de cinci ori mai rapid. În plus, scade perioada de timp necesară însănătoșirii de circa patru ori. Nu are efecte secundare și nu provoacă somnolență.

Ananasul, antiinflamator

Ananasul conține bromelină care se absoarbe foarte ușor din suc. Această substanță reduce inflamațiile și reduce simptomele negative în mai multe afecțiuni, printre care și artrita. În multe țări (de exemplu, în Germania) bromelina este recomandată în tratamentul inflamațiilor și pentru probleme de tip O.R.L., mai ales după operațiile de sinuzită. Sucul de ananas nu este eficient doar în combaterea iritației pe care o provoacă tusea puternică, dar ajută și la reducerea cantității de mucus. Studii medicale publicate în revista “Der Pharma Chemica” arată că sucul de ananas, amestecat cu miere, sare și piper poate ajuta la tratarea tuberculozei pentru că duce la dizolvarea mucusului depozitat pe plămâni. De aceea, acest mix este cel mai bun remediu pentru tuse pe care îl poți prepara acasă și poate fi mai eficient decât siropurile din comerț.

Cum prepari un excelent remediu pentru tuse

Ingrediente:

  • un sfert de pahar de suc proaspăt de lămâie;
  • un pahar de suc proaspăt de ananas;
  • o lingură de miere;
  • o bucată de un cm de ghimbir;
  • o jumătate de linguriță de piper (preferabil piper roșu cayenne).

Amestecă toate ingredientele. Bea un sfert de pahar din acest mix de trei ori pe zi, după ce ai mâncat. Vei scăpa rapid de tuse și de dureri în gât.

Atenție!

Acest remediu pentru tuse este contraindicat persoanelor care suferă de afecțiuni ale stomacului (ulcer, gastrită hiperacidă etc.) și femeilor însărcinate sau care alăptează.

Citește și:

Tuse. Tipuri, cauze, simptome, tratament

Tuse cu sânge (Hemoptizie)

3 plante care te scapă de tuse

Sursa foto: 123rf.com