Alte plante importante din care se poate fac ceaiuri benefice femeilor sunt: traista-ciobanului, crețișoara, gălbenelele, sovârv și salvie. Poți face un amestec din părți egale din aceste plante și să faci o infuzie din două lingurițe de mix la o cană cu apă fierbinte. Bea două-trei căni pe zi, timp de 10-14 zile în fiecare lună. Dacă încerci să rămâi însărcinată, fă tratamentul începând cu prima zi de ciclu și nu mai bea ceai după ce s-a produs ovulația.

Ceaiuri împotriva menstruației abundente

Datorită substanțelor active pe care le conține, traista-ciobanului are acțiune hemostatică”, spune dr. farmacist Ovidiu Bojor. ”De aceea, este indicată în caz de menstruație abundentă, dar și în hipertensiune. Se prepară o infuzie din două lingurițe la o cană cu apă fierbinte. Se beau trei căni pe zi. Se poate administra sub formă de tinctură preparată din 20 g plantă la 100 ml alcool de 70º prin macerare timp de 8 zile. Se ia câte un mililitru (30 de picături) de trei ori pe zi, diluat în puțină apă. Nu prezintă contraindicații.

Gălbenelele, antifungice

Gălbenelele favorizează menstruația, așa că sunt indicate în amenoree sau ciclu menstrual neregulat. Stimulează sistemul imunitar. În plus, s-a observat că extractele din flori de gălbenele inhibă dezvoltarea slafilococului auriu Oxford, a bacilului Escherechia coli şi a ciupercii Candida albicans. Pentru uz intern, se face infuzie dintr-o lingură de plantă la o cană cu apă. Se beau două-trei căni pe zi. Pentru uz extern, se face o infuzie concentrată din 30 g de plantă la litru de apă. După ce a ajuns la o temperatură normală, se pot face cu acest ceai spălături vaginale sau băi de șezut.

Sursa foto: 123rf.com