Ceaiul de tei și ceaiul de passiflora, calmante naturale

Este binecunoscut pentru efectele sale calmante și pentru aroma lui plăcută. Este recomandat ca remediu pentru nervozitate, anxietate, insomnie, dureri de cap și indigestie. Mai este un remediu de încredere în caz de hipertensiune și palpitații.

Un sedativ ușor, ceaiul de passiflora are și o aromă deosebită. Calmează nervozitatea și anxietatea. Totodată, induce un somn liniștitor. Este, în general, considerată a nu avea efecte secundare, dar este bine să fie evitată de femeile însărcinate.

Ceaiul de talpa-gâștii, pentru cardiaci

Este o altă plantă care are efect de calmare a sistemului nervos. Este indicată mai ales în caz de probleme cardiace pe fond nervos și de palpitații. Ajută și în cazul sindromului premenstrual, al durerilor menstruale și al menstruației care întârzie. Gustul poate fi considerat de unii ca fiind prea amar, așa că ar fi bine să îndulcești ceaiul de talpa-gâștii. Nu este indicat femeilor însărcinate sau care alăptează.

Ceaiul de valeriană, somnifer

”Acizii valerianici sunt consideraţi principalii responsabili ai efectelor sedative ale preparatelor pe Dr. farmacist Ovidiu Bojorbază de valeriană. Aceștia acționează mărind activitatea unui neurotransmiţător care inhibă sistemul nervos central. Acţiunea valerianei asupra mecanismului de inducere a somnului a fost demonstrată prin numeroase sludii clinice. De aceea, este recomandată în insomnii, nervozitate, hiperexcitabilitate motorie şi senzorială, în nevroza cardiacă şi ca antispastic uşor. Se bea seara, la culcare. Nu se cunosc nici efecte secundare, nici restricții în graviditate sau interacțini cu alte medicamente.”

Sursa foto: 123rf.com