Ceaiurile vor avea și efectul de a-ți proteja silueta. De ce? Pentru că, atunci când temperaturile sunt scăzute, avem tendința să mâncăm mai mult. Procesul de digestie încălzește tot organismul și noi ne simțim mai bine. Dar, de aceea, ne trezim că primăvara avem câteva kilograme în plus. Soluția ar putea fi ceaiurile care îți stimulează circulația sangvină și au efectul de a te încălzi.

Coada-calului stimulează circulația

Coada-calului este unul dintre cele mai bune ceaiuri care stimulează circulația sangvină. Este ideal pentru a preveni îngroșarea și blocarea arterelor. În plus, ajută la reducerea colesterolului din sânge și protejează inima. De aceea, creează o senzaţie de căldură în corp și îţi relaxează musculatura. Prepară un decoct din două linguri de plantă la un litru de apă. Se fierbe 5 minute, după care se lasă acoperit timp de 10 minute. Se strecoară și se bea călduț. Poți bea una-două căni pe zi timp de o lună. Faci pauză o lună, după care poți relua tratamentul. Este contramandat gravidelor și femeilor care alăptează, diabeticilor, celor cu probleme gastrice, insuficiență cardiacă sau renală, tensiune arterială mică. Nu bea ceai de coada-calului dacă iei antiinflamatoare, asprirină, diuretice sau laxative.

Măceșul, tonic-vitaminizant

Măceșul conține cantități considerabile de vitamina C și A. Este un excelent tonic-vitaminizant. Mai este indicat pentru îmbunătățirea circulației sangvine și ca diuretic. Se face infuzie sau decoct scurt din două linguri de pulpă mărunţită la jumătate litru de apă, cantitate care se bea în cursul unei zile. Este foarte utilă asocierea cu fructe de cătină. Pulpa mărunţită nu se aruncă. Se amestecă cu miere și se iau două-trei linguriţe pe stomacul gol. Nu are contraindicații.

Sursa foto: 123rf.com