Ceaiul de anghinare nu e prea plăcut la gust, dar aduce nenumărate beneficii sănătății tale. Începând de la acțiunea pozitivă asupra ficatului, ceaiul de anghinare este de folos în intoxicații. Are efect diuretic și poate fi de folos în cure de slăbire.

Ceaiul de anghinare – efectele benefice asupra organismului

Puţine plante există în flora mondială cu o acţiune benefică atât de intensă asupra ficatului şi a vezicii biliare ca anghinarea. În icter, hepatită şi sechele post-hepatice, ciroză, dischinezie biliară şi intoxicaţii diverse, anghina­rea face adevărate minuni. De asemenea, aceasta stimulează eliminarea toxinelor din organism. Ca diuretic, ceaiul din această plantă se recomandă în nefritele acute şi cronice, deoarece măreşte volumul de urină şi favorizează, în acelaşi timp, eliminarea ureei şi a substanţelor toxi­­ce ce se formează la nivelul ficatului şi rinichilor. În plus, normalizează eficient valorile colesterolului.

Cum prepari ceaiul de anghinare

Prepari ceaiul de anghinare (infuzie combinată) astfel:

  1. Pune o linguriţă de părţi aeriene uscate şi mărunţite în 125 ml de apă plată, lasă la macerat opt ore, după care filtrează.
  2. Păstrează maceratul, iar planta rămasă opăreşte-o cu încă o jumătate de cană de apă.
  3. Lasă la infuzat 30 de minute, apoi filtrează şi amestecă cele două extracte. Bea câte două-trei căni de infuzie pe zi. După curele de 20-30 zile, se face o lună pauză şi abia după aceea, la nevoie, se reia tratamentul.

Sursa foto: Jimmy Baikovicius / flickr.com