Pentru articulații și reumatism
Un tratament cu ape sărate la malul mării, combinat cu nămolul sapropelic de la Techirghiol, va diminua durerile. La Băile Felix și la Herculane găsești ape termale clorurosodice bicarbonate, ușor sulfuroase, care fac minuni pentru încheieturi. O cură de două săptămâni îți redă mobilitatea pentru tot sezonul rece. Temperatura ridicată a apelor de la Herculane, de 38-60° C, și mineralele variate pe care le conțin le conferă o valoare terapeutică fără egal în țară. Sunt contraindicate, însă, în boli ale ficatului și rinichilor, TBC, hipertensiune sau ulcer în fază acută. Izvoarele de la Moneasa ameliorează forme simple de spondiloză cervicală, lombară și dorsală.
Apă minerală, bună pentru stomac
Hiperaciditatea, gastritele, ulcerele sau colitele pot fi tratate cu succes cu ajutorul apelor din stațiunea Borsec. Apele carbogazoase din zonă sunt recomandate în tratamentul bolilor cronice ale tubului digestiv. De asemenea, izvoarele din Covasna sunt indicate în afecțiuni digestive, dar și în disfuncții hepatobiliare. Ulcerele gastrice și duodenale, colitele cronice, colonul inflamat sau dischinezia biliară pot fi ameliorate prin cure cu apele din Slănic Moldova. Izvoarele din Căciulata, cu un conținut echilibrat de cloruri și sulfați de sodiu, litiu sau magneziu, pansează rănile gastrice și ajută în tratamentul hepatitei cronice.
Izvoare pentru sănătatea rinichilor
Apele din Călimănești și Olănești sunt renumite pentru tratarea afecțiunilor renale și urinare. Curele trebuie să dureze cel puțin 12 zile, iar apele trebuie băute în primele minute după colectarea lor de la izvoare, deoarece își pierd calitățile curative dacă sunt depozitate în sticle mai mult timp. Anumite izvoare din stațiunea Borsec sunt și ele indicate în tulburările renale și ale aparatului urinar. Litiaza renală și inflamațiile tractului urinar pot fi tratate și la Băile Tușnad, iar la Slănic Moldova sunt trimise persoanele care au suferit infecții urinare fără leziuni.
Sursa foto: ThinkstockPhotos