Nu este toată lumea medicală de acord, dar unii cercetători sunt de părere că apa încărcată cu ioni negativi și ușor alcalinizată este de mare ajutor sănătății noastre. Știu, sună complicat. De aceea, am apelat la Nicu Ghergu, specialist în terapii complementare, pentru a ne explica mai mult. Ne-a spus că acest veritabil elixir poate fi preparat de oricine acasă cu ajutorul unor aparate specializate.

O stare de bine a întregului organism

Se cunoaşte faptul că un procent cuprins între 70% – 90% din organismul uman este constituit din apă. Creierul, de asemeni, conţine apă în proporţie de 83%. Un creier deshidratat nu poate gândi sau procesa informaţia în mod corect. La ora actuală există peste 54 de boli provocate de proasta hidratare a țesuturilor. Cele mai frecvente sunt cele degenerative (artroză, osteoporoză ș.a.). Și durerile de cap, migrenele și insomniile pot fi provocate de hidratarea insuficientă a țesututilor. Dacă bolnavul bea o apă de calitate, dispar cam 90 % din problemele de sănătate.

Diminuarea poftei de mâncare

De obicei, în obezitate, persoanele își doresc să consume mai multă mâncare decât ar avea cu adevărat nevoie organismul. Apa ionizată cu un pH controlat alcalin le poate veni în ajutor și duce la reglarea sistemului endocrin. Rezultatul este că persoana se va sătura mai ușor. Mai este de mare ajutor și în problemele de digestie, dar și în ulcer sau gastrită. Pare să fie bună la orice: chiar și în depresii sau oboseală cronică, pentru că, dacă este suficient hidratat, organismul scapă de toxine. Rezultatul este o mai mare putere de muncă și, nu în ultimul rând, gândurile negre dispar.

Nicu Ghergu, specialist în terapii complementare

Ajutor în tratamentul cancerului

”Apa alcalină ionizată este indicată, în special, celor care suferă de tumori maligne. Celulele canceroase se dezvoltă în mediul acid și în lipsa oxigenării celulelor. În momentul în care bolnavul bea o apă de calitate organismul are propriile mecanisme de a se autoregla și poate elimina, prin propriile puteri, tumorile. Bineînțeles, se vor folosi și metodele tradiționale de tratament. Apa ajută la prevenția problemelor și la vindecare, dar nu este suficientă dacă boala s-a instalat deja în organism.Totuși, alături de terapiile recomandate de doctor,  bolnavul ar trebui să se bea până la 1 litru și jumătate de apă ionizată dimineața pe stomacul gol, cu o jumătate de oră înainte de masă”.