Marea poate fi un bun prilej de a-ți reface capitalul de sănătate. Terapeutul sezonului cald te ajută să uiți de stres, de nervozitate și de oboseală. În plus, te scapă de toxinele din organism și de inestetica celulită. Există și alte afecțiuni pe care le poți trata la mare.

Climatul blând, aerul ionizat, încărcat cu aerosoli, soarele, apa sărată, algele și nămolul constituie elementele-cheie ale unei veritabile cure la malul mării. Cunoscută și sub numele de talasoterapie, această formă de tratament este pe cât de străveche, pe atât de actuală. Pe litoral există baze de tratament cu personal specializat în talasoterapie, însă o poți practica foarte bine și pe cont propriu, dacă ajungi la malul mării.

Citește și: Beneficiile apelor termale de la Herculane. Ce afecțiuni poți trata în stațiunea de pe Valea Cernei

Ce afecțiuni poți trata la mare: Durerile de spate

Valurile sunt kinetoterapeutul profesionist care îți masează trupul. Rezervă-ți un loc la mal si relaxează-te cu o ședință spumoasă de masaj, 15-20 de minute, dimineața sau seara. Pentru efect maxim, repetă procedeul de patru-cinci ori pe zi, într-o cură de șapte-zece zile.

Citește și: Care este cea mai bună apă minerală pentru tine. Ce afecțiuni poți trata cu apele minerale din România

Ce afecțiuni poți trata la mare: Circulație sangvină deficitară

Deși nu sunt foarte plăcute la vedere, algele marine conțin foarte multe substanțe benefice organismului. Bogate în azot, fosfor, potasiu, calciu, fier, sulf, magneziu, iod și cobalt, acestea sunt foarte eficiente dacă sunt folosite sub formă de împachetări. Au efect detoxifiant și de îmbunătățire a circulației sângelui.

Citește și: Uleiurile esențiale în afecțiunile aparatului respirator

Ce afecțiuni poți trata la mare: Boli respiratorii

Aerul marin conține ioni negativi și numeroase oligoelemente, cu acțiune terapeutică. Astfel, briza mării îmbunătățește capacitatea cardiorespiratorie. Ajută la fluidificarea secrețiilor bronșice și are efect benefic în caz de rinosinuzite, rinofaringite, astm bronșic sau bronșite cronice.

Ce afecțiuni poți trata la mare: Afecțiuni dermatologice

Bogat în substanțe minerale și organice, nămolul are proprietăți relaxante. Beneficiile sale sunt multiple, de la ameliorarea durerilor provocate de accidentări și recuperări post-traumatice, la vindecarea leziunilor musculare. În plus, are efect benefic asupra afecțiunilor dermatologice: te scapă de acnee, estompează eczemele și hidratează tenul, prevenind uscarea acestuia.

Citește și: Tratamente la domiciliu pentru dureri de spate

Ce afecțiuni poți trata la mare: Insomniile

În mare este o veritabilă cură de minerale, deoarece magneziul, potasiul, iodul și seleniul trec din apa mării în țesuturile tale, prin piele. Mai mult, înotând îți tonifici abdomenul, gambele și mușchii fesieri. Dacă nu știi să înoți, eficiente sunt și plimbările contra valurilor. Cercetări recente demonstrează că bălăcitul în apa mării îmbunătățește calitatea somnului, activitatea sistemului imunitar și endocrin.

Sursa foto: 123rf.com