Cauzele febrei la copii mai pot fi: răspunsul organismului la imunizare sau vaccinuri, infecții ale urechii, infecții ale tractului urinar și anumite boli inflamatorii. O schimbare bruscă a vremii și un stil de viață neigienic pot, de asemenea, să cauzeze febra.

Citește și: Mirosul corporal neplăcut la copii: 8 cauze și remedii la îndemână

Care sunt simptomele febrei la copii

Copiii pot suferi de febră de grad scăzut sau de grad înalt. În cazul febrei de grad scăzut, temperatura corpului este ușor superioară celei normale. Aceasta este în general între 37,1 ° C și 38,1 ° C. O febră de grad înalt la copiii cu vârsta peste 3 luni este o temperatură rectală de 38 ° C sau mai mare.

Simptomele generale asociate febrei la copii includ frisoane, dureri de cap, transpirații sau senzații de căldură, pierderea apetitului, deshidratare, slăbiciune sau lipsă de energie și, în general, senzație de rău. De asemenea, copiii mici pot deveni iritabili, agitați, letargici și plâng mai des.

Citește și: 9 remedii simple și la îndemână pentru a combate febra natural

Cauzele febrei la copii și cum o poți trata. Nu întotodeauna trebuie să-i dai antipiretice

Deși febra nu este, de obicei, o cauză de îngrijorare serioasă, părinții pot intra în panică atunci când își văd copilul suferind. Totuși, nu trebuie întotdeauna să li se administreze medicamente pentru a micșora febra. Întreabă pediatrul când este cazul să faci asta și nu-i da medicamente antifebrile pentru febră mai mică de 38 °C.

Pentru a ușura simptomele, poți utiliza unele remedii naturale pentru a trata febra la copii acasă. Aceste remedii naturale pot sprijini sistemul imunitar și pot crește nivelul de confort al copilului până când sunt bine din nou.

Dă-i copilului o soluție de rehidratare orală (fie preparată de tine sau cumpărată de la farmacie) și ceai călduț de tei din când în când. Mai poți să-i dai și lapte rece sau apă de cocos.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com