Persoanele care au o bună stare de sănătate emoţională sunt conştiente de gândurile, sentimentele şi comportamentele lor. Cu toate acestea, multe lucruri care se întâmplă în viaţa noastră pot să ne influenţeze sănătatea emoţională. În timp, pot duce la sentimente puternice de tristeţe, stres sau anxietate care afectează, în timp, sănătatea noastră fizică. Acestea pot fi cauzele emoţionale şi mentale ale bolilor.

Cauzele emoţionale şi mentale ale bolilor: stresul și anxietatea

Corpul nostru răspunde în funcţie de modul în care credem, simţim şi acţionăm. Acesta este un tip de conexiune minte-corp. Când eşti stresat, anxios sau supărat, corpul reacţionează într-un mod care îţi poate spune că ceva nu este corect. De exemplu, poţi dezvolta o tensiune arterială crescută sau un ulcer gastric după un eveniment deosebit de stresant.

Cum scapi de anxietate. Câteva sfaturi simple și eficiente

Stilul de viață nesănătos ne îmbolnăvește

„Stresul, anxietatea, un stil de viaţă nesănătos şi sedentar sunt cauze care pot duce la apariţia afecţiunilor atât la nivel fizic, cât şi mental. Există modalităţi de a-ţi îmbunătăţi sănătatea emoţională. În primul rând, incerarca să îţi recunoşti emoţiile şi să înţelegi de ce apar. Găsirea cauzelor care ne aduc tristeţe, stres şi anxietate în viaţa noastră ne poate ajuta să ne gestionăm sănătatea emoţională. De asemenea, prevenirea acestora este importantă şi se poate face prin curăţarea corpului de elementele emoţionale şi energetice care îi fac rău”, spune Dr. Angela Laur.

Lipsa somnului îngrașă? Da, și contribuie la apariția unor boli grave

Cauzele emoţionale şi mentale ale bolilor – Orice problemă fizică începe de la emoții

Orice problemă fizică începe de la emoţii, atunci când energia scade sau creşte excesiv. Dacă vei înţelege cum trebuie să ai grijă de sănătate, care sunt paşii şi de unde trebuie să începi, atunci vei avea şi un corp sănătos, minte sănătoasă și suficientă energie.

Cu toţii ştim că un deficit de energie în final duce la dezvoltarea diverselor boli. Aromaterapia este o metodă de profilaxie şi tratament a diverselor stări fizice, emoţionale şi energetice cu ajutorul uleiurilor esenţiale naturale, integrale şi complexe. Din cele mai vechi timpuri, această metodă se folosea în temple de către cei iniţiaţi anume în scopul de a creşte starea energetică.

Citește și:

Inteligența emoțională: 5 lucruri de care ai nevoie

Cum îți dă viața peste cap oboseala adrenală

Cum combați stresul. Trei metode simple și eficiente

Sursa foto: 123rf.com