O plantă folosită des pentru efectele sale imunostimulatoare este echinaceea. Aceasta are un minim de interacțiuni cu medicamentele. Totuși, ar trebui să știi că poate încetini metabolismul cofeinei, ceea ce poate duce în cazul în care consumi băuturi sau medicamente care conțin această substanță la dureri de cap, insomnii, stări nervoase.

Merișorul poate provoca hemoragii

Fructele de merișor conțin cantități mari de vitamina C și sunt binecunoscute pentru acțiunea lor benefică în cazul infecțiilor urinare. Dar chiar și ele pot avea interacțiuni nedorite cu medicația ta. Merișorul poate spori efectul anticoagulantelor ceea ce poate duce la apariția vânătăilor sau a hemoragiilor greu de oprit. De aceea, dacă iei un tratament împotriva trombofiliei, întreabă-ți medicul înainte să faci o cură cu fructe de merișr, să bei suc sau să iei suplimente alimentare cu extract de merișor.

Uleiul de primulă nu e prieten cu anticoagulantele

Uleiul de primulă este indicat pentru multe probleme endocrinologice feminine. În plus, conține acizi grași necesari organismului. Totuși, are și efect de a încetini coagularea sângelui. În plus, ar putea crește riscul unui atac cerebral dacă iei medicamente pentru a-l preveni. Dacă iei medicamente sau faci un tratament alternativ anticoagulant, întreabă-ți medicul înainte de a folosi ulei de primulă.

Valeriană și somnifere – combinații periculoase

Valeriana este folosită pentru a trata insomnia și stările de anxietate. Trebuie să ții cont de faptul că există pentru 500 de posibile interacțiuni cu medicamente. Deci, este foarte important să le cunoști înainte să începi un tratament cu aceasta plantă. Nu ar trebui niciodată să combini tratamentul cu valeriană cu relaxantele musculare, alte medicamente împotriva anxietății și insomniei, antinevralgice, antidepresive sau alte medicamente care provoacă stări de amețeală sau somnolență.

Sursa foto: 123rf.com