Calmante naturale pentru arsurile solare: macerat din petale de trandafir

Umple o sticlă închisă la culoare 3/4 cu petale de trandafir și 1/4 cu oțet de mere. Lasă amestecul la macerat timp de 14 zile și, după aceea, adaugă o lingură de miere. Omogenizează și păstrează maceratul într-un loc întunecos. Aplică acest remediu pe porțiunea de piele afectată, până la vindecare.

Citește și: 8 beneficii ale uleiului de cocos pentru arsurile solare. Iată cum te ajută

Calmante naturale pentru arsurile solare: Ulei de sunătoare

Într-un vas, amestecă 20 g flori uscate de sunătoare cu 30 ml alcool de 70° și lasă la macerat timp de 12 ore. După aceea, adaugă 200 ml ulei de floarea-soarelui și ține amestecul la bain-marie, timp de trei ore, agitând vasul din când în când. Lasă uleiul obținut să se odihnească 2-3 zile, după care filtrează-l printr-un tifon. Masează zona afectată și lasă uleiul să pătrundă în piele. Uleiul de sunătoare îndepărtează senzația de căldură excesivă la nivelul pielii și roșeața.

Calmante naturale pentru arsurile solare: Argilă roșie

Eficiente în cazul arsurilor solare sunt și băile generale sau locale cu apă caldă și argilă. Argila este în același timp antiinflamatoare și cicatrizantă, antiseptică și dezinfectantă. Adaugă o cană de argilă roșie la o cadă cu apă caldă și agită bine. Baia trebuie să dureze 15-20 de minute. După aceea șterge pielea prin tamponare.

Citește și: Remedii naturale pentru durerea de cap de tip cluster. Cum tratezi durerea de cap de tip cluster prin metode naturale

Calmante naturale pentru arsurile solare: Unguent din făină de orz

Amestecă 100 g făină de orz cu lapte până rezultă o compoziție de consistența smântânii. Adaugă puțin ulei de măsline, miere și un albuș de ou. Omogenizează până obții o cremă consistentă. Aplică acest unguent pe porțiunile de piele afectate de soare, ori de câte ori este nevoie. Acesta este în special indicat pentru tratarea arsurilor solare de pe față.

Calmante naturale pentru arsurile solare: Tinctură de mușețel

Atunci când pleci în concediu, nu uita niciodată să pui în bagaje tinctura de mușețel. O obții din
20 g flori mărunțite și două linguri de alcool de 70°. Lasă la macerat timp de trei ore, după care adaugă 200 ml ulei de floarea-soarelui. Fierbe amestecul la bain-marie, timp de trei ore. Lasă la răcit și apoi strecoară, presând plantele. Păstrează tinctura în sticle de cu-loare închisă și tamponează-ți părțile arse ale corpului, ori de câte ori ai nevoie.

Citește și:

Riscurile pentru sănătate la care ne expun arsurile solare

Sursa foto: 123rf.com