Căderea excesivă a părului. Ia vitamina C

Asigură-te că ai un aport suficient de vitamina C. Unul dintre cele mai simple remedii de a stopa pierderea podoabei capilare este să consumi cât mai multă vitamina C posibil. Se găsește în citrice, fructe de pădure, vegetale cu frunze verzi etc. Mai ai nevoie de vitamina A, E și vitaminele din complexul B. Dintre minerale, nu ar trebui să-ți lipsească zincul, cuprul, fierul și iodul. Nu ignora nici acizii grași omega 3 și omega 6 care se găsesc în pește, fructe de mare, nuci, semințe și uleiuri vegetale naturale.

Căderea excesivă a părului. Vegetale care ajută părul să crească

Există și vegetale cu un conținut mare de siliciu, mineral de bază pentru construirea celulelor pielii. El face ca părul și unghiile să fie mai puternice. Consumă zilnic cartofi, ardei și castraveți. Totodată, poți folosi legumele tăiate pentru a masa zonele afectate. Se poate face acest lucru de mai multe ori pe zi, pentru un rezultat mai bun. Laptele de cocos este și el de folos. Se poate masa scalpul cu lapte de cocos natural amestecat cu puțină făină integrală. Această pastă stimulează creșterea foliculilor și face ca scalpul să fie mai sănătos. După ce se lasă să acționeze se clătește.

Aloe Vera te ajută să fii frumoasă și sănătoasă

Căderea excesivă a părului. Bursturele, de folos în afecțiuni ale pielii

Dr. farmacist Ovidiu Bojor

Dr. farmacist Ovidiu Bojor

”Pentru a stimula creșterea părului, prepară o tinctură din părți egale de ardei iute, rădăcină de brusture și de urzică. Se adaugă alcool de 60-70 º ca să acopere. Se lasă la macerat într-o sticlă la lumină timp de 8 zile. După aceea, se strecoară și se depozitează într-un recipient închis la culoare, ferit de căldură și de lumină directă. Se face frecție la rădăcina părului cu acest preparat. Se feresc ochii sau eventualele leziuni. Brusturele se folosește și intern, mai ales în cazul în care există și dermatopatii (afecțiuni ale pielii). Se face un macerat din două lingurițe de rădăcină mărunțită la o cană cu apă. Se beau două căni pe zi.”

 

 

Sursa foto: 123rf.com