În funcție de severitatea lor, cicaticele post acnee pot ține câteva săptămâni, luni sau ani. Pentru a le face să dispară cât mai repede de pe chipul tău, poți folosi anumite creme sau face tratamente scumpe la cosmetică. Totuși, există remedii pentru cicatricele post acnee – soluții naturale pe care le poți prepara chiar tu acasă pentru a scăpa de cicatricele post acnee.

Cu ajutorul acestor remedii, nu vei reuși să scapi de cicatricele post acnee în câteva zile. Este nevoie de perseverență și să le aplici zi de zi timp de mai multe ori. Totuși, nu vei regreta atunci când vei vedea rezultatele.

Remedii pentru cicatricele post acnee: lămâile

Lămâia acționează ca un înnălbitor natural blând. Ajută tenul să devină mai luminos și ”șterge” culoarea închisă a cicatricelor post acnee. Totodată, stimulează creșterea de celule noi și elasticitatea pielii.

Vitamina C pe care o conțin ajută la refacerea colagenului din ten.

Aplică puțină suc proaspăt de lămâie chiar pe cicatrice cu ajutorul degetelor curate sau cu vată. Lasă să acționeze timp de 10 minute. Fă acest lucru o dată sau de două ori pe zi.

Mai poți prepara, alternativ, acest amestec: o linguriță de suc de lămâie și o linguriță de vitamina E. Aplică pe cicatricele de acnee înainte de a merge la culcare. Dimineața, spală cu apă călduță din abundență. Fă acest tratatement o dată pe zi.

Atenție: nu te expune la soare imediat după ce ai aplicat lămâie pe față!

Cum să scapi de negi, alunițe și petele de vârstă cu remedii naturale

Remedii pentru cicatricele post acnee: oțetul de mere

Acidul pe care îl conține oțetul de mere îl face să ajute la depigmentarea tenului. Acest lucru duce la dispariția cicatricelor de acnee. Și el stimulează producția de colagen. Repară celulele. Îndepărtează pielea moartă. În plus, poate preveni formarea altor cicatrice.

Amestecă două lingurițe de oțet de mere natural cu o jumătate de cană de apă și cu două lingurițe de miere. Folosește puțină vată pentru a aplica pe cicatricele de acnee. Lasă să acționeze pentru 10-15 minute. Apoi, clătește cu apă călduță. Folosește acest remediu o dată pe zi.

Remedii pentru cicatricele post acnee: uleiul din nucă de cocos

Uleiul din nucă de cocos este o sursă naturală de vitamina E și de acizi grași. De aceea, menține tenul sănătos. Tratează și previne apariția cicatricelor post acnee. În plus, este un bun agent hidratant. Astfel, va face cicatricele să fie mai puțin vizibile.

Aplică puțin ulei din nucă de cocos extra-virgin încălzit puțin direct pe cicatrice. Masează zona afectată timp de 5- 10 minute. Lasă să acționeze timp de cel puțin o oră până limpezești cu apă călduță.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com