În plus, ajută la menținerea pH-ului natural al corpului. Adaugă o jumptate de linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar de apă. Amestecă și cu o linguriță de tătâțe de psyllium. Pentru rezultate bune, bea acest preparat dimineața pe stomacul gol de timp de mai multe săptămâni.

Bicarbonat de sodiu, împotriva transpirației excesive

Dacă transpiri puternici, poți remedia această problemă cu ajutorul unui amestec de bicarbonat de sodiu și lămâie. Bicarbonatul oprește transpirația, dar ajută și la combaterea bacteriilor care dau mirosul corporal urât. De aceea, acționează ca un deodorant natural. Amestecă sucul de la o jumătate de lămâie cu o cantitate suficientă de bicarbonat de sodiu pentru a obține o pastă. Aplic-o la subraț și lasă să acționeze timp de 5-10 minute. Spală cu apă din abundență, după care fă o baie.

Alte probleme de sănătate la care poți folosi bicarbonatul de sodiu:

  • Împotriva refluxului esofagian, bea o cană cu apă în care ai dizolvat o lingură de bicarbonat de sodiu. Nu e prea gustos, dar este eficient.
  • Dacă ai cistită, este bine ca, de două ori pe zi, să bei o jumătate de litru de apă în care ai dizolvat o linguriță de bicarbonat de sodiu.
  • Odată la două săptămâni, este recomandat și un masaj al gingiilor cu bicarbonat de sodiu care reduce aciditatea și albește smalțul dinților. Astfel, poți preveni cariile și vei avea dinți mai albi.

Sursa foto: flickr.com