”Unii spun că vinu-i bun şi chiar e indicat
Când eşti slab el îţi mareşte poftă de mâncat
Când ai tensiune mică şi ţi-e tare rău
Cu un păhărel de vin te simţi din nou flăcău
Doar cu un păhărel sau două nu mai multe zău”,

cânta Gică Petrescu. Specialiștii în medicină sunt, în mare parte, de acord cu el. Află și tu care sunt beneficiile vinului roșu pentru sănătate.

Vinul roșu e bun pentru sănătate doar dacă e băut cu moderație

Studiile arată că un aport moderat de vin roșu poate ține medicul departe. Trebuie să fii însă atentă să nu depășești măsura. American Heart Association recomandă un pahar de vin pentru femei și maximum două pentru bărbați într-o zi. Vinul ar trebui să fie curat, să fie preparat prin mijloace tradiționale și să nu conțină aditivi.

Beneficiile vinului roșu pentru sănătate. Conține atioxidanți

Un pahar de vin roșu după o zi obositoare de muncă poate fi un mod de a scăpa de stres. Dacă bei vin roșu regulat cu moderație, vei avea o viață sănătoasă.

Vinul roșu este produs din fermentarea mustului din struguri roșii. De obicei, are un conținut de alcool de 12 până la 15 la sută.

Vinul roșu are un conținut crescut în antioxidanți, inclusiv reseveratrol, cunoscut pentru calitățile sale anticancerigene și de stimularea sistemului imunitar.

Beneficiile vinului roșu pentru sănătate. Previne afecțiunile cardiace

Un pahar de vin roșu pe zi poate scădea nivelul colesterolului rău (LDL). Acest fapt este datorat în mare parte prezenței resveratrolului. Acesta protejează pereții arterelor și, ca urmare, persoana este mai puțin predispusă la boli cardiovasculare.

Beneficiile vinului roșu pentru sănătate. Scade tensiunea arterială

Un pahar de vin roșu pe zi te poate ajuta să ții tensiunea aerterială în frâu. Antioxidanții pe care îi conține reduc stresul vascular oxidativ care provoacă hipertensiunea. În plus, contribuie la stimularea bunei circulații a sângelui. Totuși, dacă suferi deja de hipertensiune, ar trebui să consumi must, varianta non-alcoolică a vinului roșu.

Citește și:

Vodca sau vinul, care este băutura cu mai multe beneficii

La ce sunt bune semințele de muștar. Beneficiile consumului de boabe de muștar

Sursa foto: 123rf.com