Beneficiile uimitoare pentru sănătate ale semințelor de pepene. Ce conțin

Semințele de pepene verde conţin zinc, fier, acizi grași omega 6, proteine şi fibre care se absorb uşor în organism. Au efect antioxidant și diuretic. De aceea, sunt utile în tratarea pietrelor la rinichi. Semințele de pepene galben au efecte bune în impotență și problemele prostatei.

Tratamente naturiste pentru impotență

Beneficiile uimitoare pentru sănătate ale semințelor de pepene. Țin glicemia sub control

Semințele de pepene verde țin glicemia în control și previn complicațiile diabetului. Conțin un aminoacid care ajută la dilatarea vaselor de sânge și reduc stresul oxidativ.

Conțin magneziu, care ajută la asimilarea carbohidraților. De aceea, are un impact pozitiv asupra nivelului glicemiei.

Beneficiile uimitoare pentru sănătate ale semințelor de pepene. Combat oboseala

Mâncarea semințelor de pepene verde te ajută să ai mai multă energie și să scapi de oboseală.

Semințele sunt bogate în fier, un component important al hemoglobinei. Aceasta transportă oxigenul, de care ai nevoie ca să te simți plină de energie.

Totodată, îți hrănesc sistemul imunitar și previn îmbolnăvirile.

Beneficiile uimitoare pentru sănătate ale semințelor de pepene. Mențin sănătatea inimii

Semințele de pepene conțin acizi grași care mențin sănătatea inimii și a sistemului vascular. Previn infarctul și atacul vascular cerebral. Ajută și la scăderea nivelului ”colesterolului rău” din sânge. Reglează tensiunea și previn și alte boli cardiovasculare.

Beneficiile uimitoare pentru sănătate ale semințelor de pepene. Cum se consumă

Seminețele de pepene verde se usucă pe hârtie albă și se dau prin râșnița de cafea. Se ia câte o lingură din acest praf amestecată cu ulei de măsline, dimineața, pe stomacul gol. Este bine să faci acest tratament timp de 10 zile pe lună, timp de trei luni la rând. Pudra de semințe de pepene galben se amestecă cu miere, în părți egale. Se ia câte o lingură pe zi din acest preparat.

Poți face un ceai din semințe de pepene verde, după cum urmează. Pune o mână de semințe în patru căni de apă. Fierbe timp de 45 de minute într-o oală acoperită. Lasă să se răcească. Bea zilnic acest ceai.

Citește și:

10 beneficii pentru sănătate ale strugurilor albi. Află de ce femeile ar trebui să-i consume mai des!

De ce este bine să consumi zilnic pepene verde timp de o lună

 

Sursa foto: 123rf.com