Menta este o plantă perenă de cultură cu miros aromat caracteristic, înaltă de 50-120 cm. Aroma şi calităţile terapeutice ale mentei au fost apreciate de secole. Beneficiile uimitoare ale ceaiului de mentă nu se opresc la calitățile sale antidiareice. Frunzele sale conţin cantităţi mari de tanin, acizi organici, vitamina C, săruri minerale, polifenoli, principii amare şi substanţe antibiotice.

Beneficiile uimitoare ale ceaiului de mentă. Cum prepari ceaiul

O linguriţă de frunze uscate se lasă la infuzat 5-10 minute în 200-250 ml de apă fiartă. Se strecoară şi se îndulceşte cu miere. Ceaiul de mentă este un puternic antiseptic intestinal şi are efect calmant în colicile hepatice şi infecţiile gastro-intestinale. Infuzia rece combate greţurile, vărsăturile şi migrenele.

Beneficiile uimitoare ale ceaiului de mentă. Cum te scapă de sughiț

Ca să scapi de sughiţ, bea un pahar cu infuzie de mentă, cu înghiţituri mici şi dese, pe cât posibil fără a face pauză. Pentru a obţine o infuzie combinată procedezi astfel: lasă la înmuiat două lin­­guriţe pulbere frunze de mentă într-o jumătate cană de apă, de seara până dimineaţa. Filtrează, păstrează maceratul iar pulberea rămasă opăreşte o cu o jumătate cană de apă fierbinte, timp de 20 de minute. Apoi, lasă la răcit şi combină cele două extracte. Bea câte trei căni pe zi, cu un sfert de oră înainte de masă pentru a combate febra şi tusea convulsivă.

Sursa foto: 123rf.com