Nu este doar gustos, ci și foarte sănătos. Află de la dr. farmacist Ovidiu Bojor care sunt beneficiile pentru sănătate ale muștarului și cum îl poți folosi pentru a te trata.

Beneficiile pentru sănătate ale muștarului. Efecte laxative

”Esența de muștar are proprietăți antibacteriene, chiar în diluții mari. Muștarul alb, folosit mai des în alimentație, are efecte laxative. Pentru acest scop, se va lua progresiv, începând de la o linguriță de semințe de muștar alb până la o lingură amestecate într-o jumătate de apă și înmuiate în apă timp de două ore. Nu se vor face tratamente prelungite. Nu se va administra în niciun caz copiilor”, spune dr. farmacist Ovidiu Bojor.

Citește și: 8 beneficii ale consumului de miere cu lămâie

Beneficiile pentru sănătate ale muștarului. Tratează reumatismul și bronșita

”Făina de muştar negru se utilizează sub formă de comprese. Se amestecă cu apă până se obține un terci. Acesta se pune între două tifoane şi se aplică local pe gât, torace (pentru afecțiuni pulmonare) sau locuri dureroase (în reumatism). Compresele cu făina de muştar se vor aplica un timp limitat. Aplicarea îndelungată şi repetată poate produce ulceraţii ale pielii. În cazul în care pielea este foarte sensibilă, locul se va unge cu o cremă grasă înaintea aplicării compreselor. Apoi, se va şterge cu un tifon. După aceea abia se va aplica prișnița,” te sfătuiește farmacistul.

Citește și:

Poate vrei să gătești…

Sursa foto: 123rf.com