Conținutul de mineral al unui fruct kiwi include o cantitate mare de potasiu, precum și calciu, magneziu și fosfor. În plus, are și numeroase fibre alimentare. Îl poți consuma ca atare sau sub formă de salate de fructe. Îl mai poți adăuga la smoothie-uri sau la sucuri.

Mănâncă seara kiwi ca să dormi mai bine

Beneficiile pentru sănătate ale consumului de kiwi: Ajută la tratarea astmului

Kiwi poate ajuta la ameliorarea simptomelor de astm broșic cum ar fi respirația șuierătoare și tusea. Vitamina C și antioxidanții din kiwi ajută la tratarea astmului bronșic și pot preveni crizele de astm.

Un studiu publicat în 2000, în Thorax, a analizat efectul citricei și kiwi în peste 18.000 de copii cu vârste între 6 și 7 ani care trăiesc în centrul și nordul Italiei. Cercetătorii au concluzionat că cei care au consumat cele mai multe citrice și kiwi (între 5 și 7 porții pe săptămână) au avut o incidență mai mică de respirație șuierătoare cu 44%. De asemenea, s-a observat o îmbunătățire semnificativă și în cazul următoarelor simptome: diminuarea capacității pulmonare, tusea pe timp de noapte, tusea cronică și a rinitei alergice.

Învață să prepari ruladă cu kiwi

Beneficiile pentru sănătate ale consumului de kiwi: Stimulează digestia

Cei care au probleme digestive ar trebui să încerce să mănânce două-trei kiwi pe zi. Fructul conține fibre alimentare, care stimulează digestia.

Pe lângă faptul că ajută la digestia proteinelor, kiwi ajută și la prevenirea constipației și la menținerea sănătății tractului digestiv.

Cum tratezi problemele digestive prin metode naturale

Beneficiile pentru sănătate ale consumului de kiwi: Controlează nivelurile de zahăr din sânge

Kiwi poate fi consumat și de persoanele care suferă de diabet de tip 1 sau 2. Indicele său glicemic variază de la 47 la 58.

Fiind bogat în fibre și bogat în carbohidrați, kiwi ajută la controlul nivelurilor de zahăr din sânge și la scăderea colesterolului. De asemenea, ajută la tratarea complicațiilor asociate cu diabetul, cum ar fi ulcerațiile piciorului.

Persoanele diabetice ar trebui să mănânce un kiwi pe zi pentru a ajuta la controlul nivelurilor de glucoză din sânge și pentru a oferi o alternativă sănătoasă la gustări bogate în grăsimi sau zahăr.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com