Beneficiile pentru sănătate ale consumului de banane: îți dau energie

Bananele conțin trei zaharuri naturale – sucroză, fructoză și glucoză. Aceasta înseamnă că dacă vei consuma o banană vei simți imediat un aflux susținut și substanțial de energie.Cercetătorii spun că îți va fi mai ușor să faci mișcare timp de 90 de minute. De aceea, bananele sunt indicate înainte de face sport sau într-o pauză dintre două reprize de mișcare. Nu este ceva neobișnuit să vezi un tenisman că mânăncă o banană în pauza unui meci.

Banane coapte sau verzi? Ceea ce alegi îți poate influența sănătatea, în bine sau în rău!

Beneficiile pentru sănătate ale consumului de banane: te fac mai deștept și mai calm

Nu îți cresc IQ-ul și nici nu învață în locul tău. Totuși, bananele stimulează activitatea intelectuală, S-a constatat că un grup de 200 de elevi din Marea Britanie au avut rezultate mai bune la examene, după ce au început să mănânce trei banane pe zi: la micul dejun, în pauză și la prânz. Consumul de banane le-a îmbunătățit activitatea creierului. Potasiul pe care îl conțin bananele are acest rezultat.

Cum prepari o prăjitură delicioasă cu brânză și banane

Beneficiile pentru sănătate ale consumului de banane: reziști mai ușor la stres

Potasiul ajută la normalizarea pulsului. Stimulează oxigenarea creierului. Ajută corpul să se mențină hidratat. Potasiul are și calitatea de a ne ajuta să rezistăm mai ușor la stres. Atunci când suntem stresați, se reduce nivelul potasiului. Însă problema se poate rezolva ușor dacă mănânci o banană. În plus, bananele au un conținut ridicat de vitamine din complexul B, care ajută la calmarea sistemului nervos.

Cum prepari înghețată de iaurt cu banane

Beneficiile pentru sănătate ale consumului de banane: nu suferi de constipație

Pentru că bananele au un conținut ridicat de fibre alimentare, ajută la stimularea și menținerea tranzitului intestinal normal. Astfel, combat constipația. Bananele au și un efect natural antiacid. Ca urmare, calmează durerea atunci când suferi de gastrită hiperacidă.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com