Ghimbirul este folosit de mii de ani în bucătăriile asiatice. La noi, a apărut ceva mai recent și multe gospodine încă nu-i cunosc calitățile. Poți folosi ghimbirul pentru a da o aromă cu totul specială unei limonade. Îl poți adăuga în salate sau mâncăruri. Mai poți face și un ceai cu efecte excelente pentru tratarea răcelilor. În general, această rădăcină poate fi folosită pentru tratarea și prevenirea a numeroase afecțiuni. Folosește și tu beneficiile pentru sănătate ale ghimbirului!

Află rețeta celui mai eficient ceai de ghimbir care te scapă de răceală

Beneficiile pentru sănătate ale ghimbirului: adjuvant în reumatism

”Ghimbirul are efecte benefice în tratamentul afecțiunilor reumatice pentru că este un bun vasodilatator și analgezic. Este recomandat și în tratamentul migrenelor și a stărilor de vomă”, spune dr. Rareș Simu, medic specialist în imunologie, homeopatie şi alergologie. ”Datorită calităților sale antioxidante, este un agent excelent care luptă împotriva celulelor cancerigene din organism. S-au obținut rezultate bune în tratamentul cancerului de prostată, la stomac, colon și ovarian”, adaugă medicul. Tot datorită antioxidanților puternici pe care îi conține, are efecte bune și în tratamente antiîmbătrânire. Reduce nivelul colesterolului din sânge. Conține și melatonină, substanță care, fără a da o stare de somnolență ziua, combate insomniile.

Beneficiile pentru sănătate ale ghimbirului: este de folos în afecțiuni respiratorii

dr. Rares Simu

dr. Rares Simu

Rădăcina de ghimbir este bogată în vitamine (B3, B6, acid folic, C, E și K ), minerale (magneziu, sodiu, potasiu, calciu, fier, zinc), antioxidanti și aminoacizi. Poate fi folosită cu succes mai ales acum, în anotimpul rece, datorită proprietăților sale imunostimulatoare. Poate fi de folos în prevenirea și tratarea guturaiului, a durerilor în gât. Este un antifebril eficient. Are și acțiune expectorantă. Este indicat în tuse și iritații ale căilor respiratorii”, spune dr. Rareș Simu.

Cum folosești ghimbirul

Pentru a profita la maxim de tratamentul cu ghimbir, acesta este bine să fie consumat proaspăt. În prezent, se găsește în supermarket. Se curăță de coajă. Apoi, se rade sau se taie felii subțiti și se adaugă în apă rece cu lămâie și miere. Pentru afecțiunile respiratorii, cosumă ceai de ghimbir. Lasă la infuzat într-o cană cu apă două-trei felii de ghimbir proaspăt timp de 10-15 minute. Mai poți face și macerat. Lasă aceeași cantitate de ghimbir într-o cană cu apă de seara până dimineața. Se strecoară și se bea îndulcit cu miere. Pentru cei care nu suportă gustul, există în comerț capsule cu ghimbir. Pentru afecțiunile dermatologice, poți folosi creme cu ghimbir care au efect antimicrobian.

Beneficiile pentru sănătate ale consumului de prune

Contraindicații și precauții ale ghimbirului

Chiar dacă există numeroase beneficii pentru sănătate ale ghimbirului, medicul avertizează că ”există anumite categorii de persoane care trebuie să fie precaute la administrarea preparatelor care conțin ghimbir. Acesta reduce nivelul zahărului din sânge. Aceasta înseamnă că persoanele care sufera de diabet îl vor consuma cu mare atenție, astfel încât să nu se producă hipoglicemie. De asemenea nu se recomandă persoanelor cu pietre la rinichi, celor care sufera de boală de reflux esofagian, celor care au oscilații mari de tensiune sau iau anticoagulante, femeilor însărcinate, etc.”

Prepară rețete delicioase cu ghimbir:

Sursa foto: 123rf.com

CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI